Un român din Italia a încercat să-și împuște soția, după ce l-a anunțat că se desparte de el

Un român în vârstă de 49 de ani, rezident în Sezze (Lazio) a fost arestat după ce a tras cu o armă de foc spre soția sa. Carabinierii din Sezze Romano, împreună cu cei de la secția Radiomobile di Latina, l-au arestat pe bărbat în urma acuzațiilor de abuz repetat și amenințări cu moartea față de soție, informează La Repubblica.

Cuplul este împreună de aproximativ 20 de ani, iar relația dintre cei doi a fost mereu marcată de violența fizică și psihologică exercitată de bărbat asupra soției sale. Femeia a confirmat acest comportament atunci când a fost audiată de carabinieri.

Timp de mulți ani, femeia nu a reclamat, de frică, abuzurile la care era supusă. Ea nu s-a dus la poliție nici când a suferit răni severe care au necesitat zile pentru a se vindeca – cum ar fi o leziune la coloana vertebrală sau ruptura arcadei dentare – nici când bărbatul a încercat să o sufoce cu un pernă sau cu o pungă de plastic. De asemenea, era zilnic amenințată și insultată.

În ciuda violențelor repetate, ea l-a iertat de fiecare dată pe soțul său, care nu ezita să se laude la prieteni cu abuzurile pe care le comitea.

După un alt conflict violent, femeia i-a spus că intenționează să-l părăsească, ceea ce a declanșat o reacție și mai violentă din partea bărbatului, care a amenințat-o cu moartea și a început să tragă cu o armă de foc. Din fericire a ratat ținta și pentru faptul că era sub influența băuturilor alcoolice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O vecină a sunat la carabinieri. Militarii au intervenit imediat și au reușit să oprească atacul, arestându-l pe bărbat. El este acuzat de tentativă de omor.

Comandamentul provincial al Carabinierilor din Latina solicită implicarea tuturor, nu doar a forțelor de ordine, ci și a cetățenilor, care sunt îndemnați să ia atitudine pentru a preveni infracțiunile de violență de gen.

Se încurajează semnalarea la numărul de urgență 112 a oricăror situații suspecte privind cazurile de violență, pentru a permite forțelor de ordine să intervină eficient, înainte de a fi prea târziu.

În același timp, victimele sunt încurajate să depună plângere fără frică, fiind asigurate că vor fi ascultate într-un mediu protejat, fără a fi judecate, dar cu toată profesionalitatea pe care o merită.

Violențele domestice nu sunt un fapt privat, nici o formă de iubire care trebuie iertată, ci reprezintă o infracțiune, în care relația afectivă este o circumstanță agravantă, nu una atenuantă.