Un român din Italia a provocat un incendiu lângă conductele de gaz: „Voi arunca totul în aer”

Un incident grav a avut loc în centrul orașului Bologna, când un bărbat român fără adăpost a dat foc unor saci de haine în apropierea bisericii Santa Maria della Misericordia din piața Porta Castiglione, amenințând că „va arunca totul în aer”.

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, 12 mai, și a atras atenția autorităților locale, menționează Il Resto del Carlino.

Protagonistul acestei fapte este un bărbat român în vârstă de 49 de ani, cunoscut pentru antecedentele sale penale.

vigili-del-fuoco-al-lavoro-e-nel-riquadro-il-muro-rovinato-fuori-dalla-chiesa-della-misericordia-in-piazza-di-porta-castiglione
Sursa foto: Il Resto del Carlino

Bărbatul, fără locuință stabilă, a fost arestat de poliție sub acuzația de incendiere agravată. Acesta a încercat să împiedice intervenția pompierilor care au sosit la fața locului pentru a stinge flăcările, punând astfel în pericol siguranța publică.

Incendiul a fost rapid localizat și stins de echipajele de pompieri, însă a provocat daune parțiale peretelui bisericii și clădirii adiacente. Autoritățile au reușit să prevină o tragedie, deoarece focul a fost declanșat lângă conductele de gaz, ceea ce ar fi putut avea consecințe dezastruoase.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acesta nu este primul incident de acest fel provocat de același individ. În iunie 2023, bărbatul a fost denunțat de poliția locală pentru incendiere, iar în aprilie anul acesta a mai dat foc unui copac din Parcul Margherita, aflat în apropiere.

Bărbatul are un istoric de infracțiuni pentru furturi, iar cu o lună în urmă a fost emis un ordin de îndepărtare de către prefectul Attilio Visconti.

Luni dimineață, românul a fost judecat în procedură de urgență și ulterior transferat la închisoarea Dozza, unde va aștepta continuarea procedurilor judiciare.