Un român din Italia nu și-a mai găsit soția și copiii acasă când s-a întors de la muncă. Decizia luată de autorități

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, originar din România, dar rezident de 20 de ani în localitatea Pesaro, provincia Pesaro e Urbino din Italia, s-a întors zilele trecute acasă de la muncă și a observat că soția sa și cei doi copii ai lor, în vârstă de 4 și 5 ani, dispăruseră complet împreună cu lucrurile lor personale.

Nu a durat mult însă și bărbatul român a aflat că este acuzat de violență în familie, atât asupra soției sale, pecum și asupra celor doi minori, relatează Il Resto del Carlino.

Mama și copii fuseseră evacuați din locuință în acea zi de autoritățile locale în urma unei decizii de protecție urgentă prin „Codice Rosso” (Codul Roșu, tradus în limba română, este o serie de măsuri introduse prin legea din 19 iulie 2019, care vizează întărirea protecției pentru victimele violenței domestice și de gen) fiind adăpostiți într-o casă protejată pentru ca bărbatul să nu le mai poată face rău.

Acuzațiile aduse împotriva individului datează încă din anul 2018, mai precizează sursa citată. Soția lui, care este tot de naționalitate română, a denunțat la autorități un șir de comportamente violente și umilitoare petrecute de-a lungul acestor ani.

Printre acestea se numără controlul constant al telefonului ei, acuzații de infidelitate la adresa ei și chiar gesturi de gelozie duse la extrem, cum ar fi verificarea lenjeriei intime a femeii când aceasta ajungea acasă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul a negat toate acuzațiile, iar un interogatoriu de garanție este programat să aibă loc în decurs de zece zile.

Între timp, el a fost supus unei măsuri de precauție și i s-a interzis să se apropie de soția sa și de copii.

Avocatul românului, Matteo Mattioli, va fi cel care îl va asista pe acesta în cadrul procedurilor judiciare ce vor urma.