Un român s-a întors din străinătate unde câștiga doar 1.000 de euro pe lună și a înființat o crescătorie de struți

Un tânăr fermier român, Alex, a demonstrat că succesul poate fi atins și acasă, în România, după ce a decis să se întoarcă din străinătate și să-și construiască propria afacere, relatează Kanal D.

Experiența sa în agricultura din Danemarca și Germania, unde condițiile de muncă și salariul nu au fost pe măsura așteptărilor, l-au determinat să-și caute norocul pe meleagurile natale.

Captură de ecran 2024-01-29 221224
Alex. Captură video Kanal D

Drumul său nu a fost lipsit de provocări. După perioade petrecute în străinătate, unde lucra în ferme de porci și vaci, de la 6 dimineața până la 8 seara, inclusiv în weekenduri, pentru un salariu de doar 1.000 de euro, Alex a decis să se întoarcă în România:

„Salariul de 1.000 de euro era foarte puțin și mi-am promis mie să revin acasă, în țara noastră. Am accesat un fond european, mi-am cumpărat utilaje și așa am început să fac agricultură”, povestește el.

Alex a dezvoltat în județul Satu Mare o fermă neobișnuită, concentrându-se pe creșterea struților

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inițial, Alex a devenit producător de cereale, dar curând și-a dat seama că profitul nu era ușor de obținut. În căutarea unor noi soluții pentru dezvoltarea afacerii, a optat pentru creșterea struților.

Partenera sa de viață, Cristina, s-a alăturat entuziasmată proiectului. „Eram foarte entuziasmată, până în acel moment nu mai văzusem struți. Îmi sunt foarte dragi”, mărturisește Cristina.

Captură de ecran 2024-01-29 215557
O porțiune din ferma de struți. Sursa foto: captură video Kanal D

„Ei primesc cam un kilogram și jumătate de furaje pe cap. Și dimineața ne așteaptă. Deși nu sunt prietenoși, mâncarea o așteaptă”, explică fermierul.

Cei 21 de struți de la ferma lor nu sunt crescuți pentru ouă sau carne, ci pentru vânzarea puilor către alte ferme și afaceri.

Alex și Cristina continuă să exploreze noi idei pentru dezvoltarea afacerii lor, demonstrând că inițiativa și perseverența pot duce la succes, chiar și în domenii mai puțin tradiționale pentru agricultura românească.

Distribuie acest articol