Un român și-a convins copiii să se întoarcă din străinătate: „Am reușit să-i aduc pe toți acasă”

Grigore Dobraș, un român din Halmeu, județul Satu Mare și-a convins copiii să se întoarcă acasă din străinătate și să muncească, împreună, în ferma agricolă pe care a înființat-o.

Grigore are împreună cu soția lui 9 copii și 14 nepoți (al 15-lea nepot se va naște în curând).

„Au fost plecați din țară, am rămas cu două fete gemene și cu una la grădiniță și restul au fost plecați toți în țări străine. (…) Am reușit și i-am adus acasă pe toți. Pentru mine asta înseamnă… nici n-am cuvinte. Tot! Mai mult ca orice pe lume asta! Înseamnă că am reușit, dar nu e ușor! Foarte greu până am reușit și au venit acasă toți și-s aici”, a declarat  Grigore Dobroș, zis Certezanu, pentru Agrointel.

1200-2023110595351 (2)
Grigore Dobraș împreună cu o parte dintre copiii și nepoții săi. Sursa foto: Agrointel

Familia Dobraș gestionează o fermă mixtă impresionantă, care include peste 2.000 de oi, 200 de vaci, o vie extinsă pe patru hectare, plantații de meri pe șapte hectare și nuci pe șase hectare jumătate.

De asemenea, ei cultivă și legume într-o seră de 50 de arii și promovează principiile unei agriculturi sustenabile, utilizând resursele naturale și pășunatul pentru hrănirea animalelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Produsele obținute sunt atât pentru consumul propriu, cât și pentru vânzare către clienții fideli.

Membrii familiei Dobraș se mândresc cu faptul că nu cumpără absolut nimic din ceea ce consumă, produsele proprii acoperind majoritatea nevoilor lor.

familia-grigore-dobras-masa-impreuna (1)
Grigore Dobraș împreună cu copiii și nepoții săi. Sursa foto: Agrointel

Laptele de capră, carnea de miel, salamurile uscate, cât și alte produse tradiționale precum salamul de vițel și parizerul sunt obținute în fermă și sunt apreciate de consumatori pentru calitatea lor.

Tatăl a reușit să obțină un important proiect de modernizare a fermei, în valoare de 2.142.000 euro, care a adus facilități și îmbunătățiri pentru întreaga familie.

Cu un program de muncă intens, familia Dobraș reușește să prospere și să își susțină activitățile agricole, bazându-se pe forța de muncă a membrilor familiei și pe angajamentul lor în a obține rezultate de calitate.

În ciuda provocărilor și dificultăților întâlnite în agricultură, fermierul român este mândru că a reușit să își aducă toți copiii acasă și să îi implice în afacere.

Distribuie acest articol