Un român și-a dezgropat prietenul înmormântat de o săptămână. Credea că a fost îngropat de viu

Într-un incident neobișnuit și tulburător care a avut loc în Corocăiești, comuna Verești, din județul Suceava, un bărbat de 45 de ani, domiciliat în Stroiești, este investigat pentru profanare de morminte după ce a dezgropat trupul unui prieten recent decedat.

În urma unui vis, bărbatul a înțeles că mortul i-a transmis un semn de viață din sicriu, așa că s-a dus și l-a dezgropat.

Incidentul a fost descoperit în dimineața zilei de 2 aprilie 2024, când familia îndurerată a constatat că mormântul bărbatului fusese vandalizat, relatează Suceava Live.

Decedatul, Viorel Petrescu, liderul local al mișcării religioase „Oastea Domnului” fusese înmormântat cu aproape o săptămână în urmă.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, preotul paroh din Corocăiești a fost alertat de familia defunctului despre profanarea mormântului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La sosirea la locul incidentului, preotul a găsit mormântul săpat, pământul înlăturat și capacul sicriului deschis, situație care l-a determinat să contacteze autoritățile prin serviciul național de urgență 112.

Autorul acestui act șocant, Ilie R., este și el simpatizant al cultului „Oastea Domnului” și era prieten apropiat cu defunctul.

El le-a mărturisit polițiștilor că a dezgropat corpul în noaptea precedentă, deoarece l-a visat pe „fratele Viorel” și a crezut că i-a transmis un semn de viață din sicriu.

Ca urmare a acțiunilor sale, bărbatul de 45 de ani a fost internat la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean Suceava pentru evaluare, iar poliția a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de profanare de cadavre sau morminte.

„Oastea Domnului” este o mișcare religioasă creștin-ortodoxă din România, fondată în anul 1923 de preotul Iosif Trifa

Aceasta a apărut în contextul unei perioade de intensă căutare spirituală și de reînnoire religioasă în România interbelică, având ca scop principal trezirea religioasă și morală a credincioșilor ortodocși.

Mișcarea a fost concepută ca un răspuns la nevoia de aprofundare a vieții spirituale în rândul populației și de a promova un mod de viață creștin autentic, bazat pe rugăciune, lectura Bibliei și participarea activă la viața bisericii.

De-a lungul timpului, „Oastea Domnului” a întâmpinat atât sprijin, cât și opoziție din partea autorităților bisericești și statale, în special în perioada regimului comunist, când activitățile sale religioase au fost restricționate.

Cu toate acestea, mișcarea a supraviețuit și continuă să fie activă în România și în rândul comunităților românești din diaspora.

Distribuie acest articol