ACTUALIZARE: Un moldovean și-a ucis partenera în Italia, a aruncat-o de la etajul patru al clădirii în care locuiau

ACTUALIZARE 6 APRILIE 2024: Conform celor mai recente informații, bărbatul arestat este cetățean moldovean, probabil cu dublă cetățenie română.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat român a fost arestat în Italia, în dimineața zilei de joi, 4 aprilie 2024, acuzat că și-a aruncat partenera de la etajul patru al unei clădiri situate în cartierul Nuova Ostia din Roma.

Angelina Cristiane De Souza Soarez, de orgine italo-braziliană și în vârstă de 46 de ani, a fost găsită moartă în zorii zilei de joi, în fața unui imobil ocupat parțial abuziv pe via Marino Fasan, într-o zonă cunoscută pentru influența clanurilor mafiote, precum cel al clanului Spada.

Incidentul, relatează Corriere della Sera, inițial părea a fi un suicid sau un accident, dar s-a transformat rapid într-o anchetă pentru crimă după ce poliția a arestat un bărbat de 41 de ani, partenerul victimei și de naționalitate română, găsit în clădire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform sursei citate, cei doi locuiau într-un spațiu ocupat ilegal, achitând chiria unei terțe părți, identificată de autorități în cursul investigației.

Vecinii au descris o relație tumultuoasă, martorii afirmând că „îl auzeau țipând în mod constant, mereu se certa cu ea”.

Se presupune că Angelina a fost împinsă de pe pervaz în timpul unei dispute violente, probabil în timp ce încerca să fugă de el.

Femeia de 46 de ani, recent achitată într-un proces de trafic de droguri la Ascoli Piceno, avea un trecut marcat de probleme legate de stupefiante, similar partenerului său.

Deși nu erau figuri proeminente în comunitatea locală, zona este frecventată de forțele de ordine în contextul luptei împotriva clanurilor de droguri și ocupării ilegale a proprietăților.

Românul de 41 de ani a fost reținut și interogat extensiv la sediul poliției din Lido, fiind ulterior transferat în arest.

El urmează să fie prezentat în fața judecătorului pentru o audiere preliminară, unde se va decide dacă va fi ținut în arest preventiv sau va fi anchetat în stare de libertate.