„Unde eşti tu, băiatul meu drag? Te rugăm, dă-ne un semn de viaţă”. Apelul emoționant a doi bătrâni din România

Doi bătrâni din Lugoj își caută cu disperare fiul de ani de zile și după ce au epuizat toate căile de căutare și încă nu au reușit să-l găsească, au decis să lanseze un apel prin intermediul rețelei de socializare Facebook.

Prin apelul lansat, cei doi bătrâni cer ajutorul cetățenilor români din întreaga lume pentru a-l găsi pe fiul lor, Gheorghe Vasile Laurențiu, care a dispărut de acasă în urmă cu 19 ani, scrie ziarul Libertatea.

Bărbatul ar trebui să aibă acum vârsta de 43 de ani iar din cele scrise de mama sa, Ioana Gheorghe, în apelul făcut, reiese că ar fi trecut pe lângă ea pe stradă într-o zi dar aceasta nu l-a recunoscut. Acum mama sa îl roagă prin intermediul rețelei de socializare să-i dea un semn.

„Unde eşti tu, băiatul meu drag? Te rugăm, dă-ne un semn de viaţă. Anul acesta, în luna martie, se împlinesc 19 ani de când ai plecat de acasă, ani grei pentru noi, părinţii tăi. Am rămas cu pozele tale şi cu amintirile copilăriei şi adolescenţei tale. Zilele acestea am auzit că o doamnă a sunat-o pe verişoara ta Dana, sora lui Adin, în Italia şi i-a spus: «Să nu-l mai căutaţi pe Laurenţiu, că în vara anului 2017, mama lui Laurenţiu a trecut pe lângă el şi nu l-a recunoscut». Dana nu a mai putut să întrebe nimic pentru că doamna respectivă a închis telefonul. Eu mă întreb, unde s-a întâmplat acest lucru şi dacă este adevărat, tu băiatul meu drag, de ce nu m-ai oprit din drum? Laurenţiu, eu nu mai sunt mama pe care tu ai lăsat-o acasă. Anii trăiţi fără tine, băiatul meu, au fost ani chinuiţi şi îndureraţi. Te rugăm, eu şi tatăl tău, dă-ne un semn de viaţă, nu ne lăsa să plecăm din această lume fără să te mai întâlnim măcar o dată. Fie-ţi milă de noi, băiatul nostru drag. Să ştii că în toţi aceşti ani te-am căutat fără încetare şi nimeni nu ne-a putut da vreo informaţie corectă despre tine. Autorităţile statului au fost surde la strigătul nostru de ajutor. Te iubim, Laurenţiu, şi te aşteptăm să te întorci acasă!!!“, este mesajul emoționant postat de Ioana Gheorghe.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nu este prima dată când părinții lui Laurențiu încearcă să-l găsească făcând un apel pe Facebook. Potrivit sursei citate, ei au mai publicat multe fotografii cu băiatul lor și la sfârșitul anului trecut, rugând oamenii să-i ajute să-și găsească fiul. Au publicat chiar și un portret-robot al acestuia, îmbătrânit, pentru a putea fi recunoscut mai ușor, iar mesajul lor a fost scris în trei limbi: română, germană și franceză.

Portretul robot al lui Gheorghe Vasile Laurențiu, îmbătrânit la 43 de ani. Sursa: Libertate.ro

Ioana Gheorghe spune că ultima oară a vorbit cu fiul ei în 1999, când acesta era plecat în Turcia și a sunat-o de acolo. Din acel an, ea și soțul său au apelat la toate autoritățile din România și chiar și din Turcia sau Norvegia pentru a-și găsi fiul dar nu a avut niciun rezultat până-n ziua de azi.

„În anul 1999 în luna martie (17.03.1999) a plecat în Turcia, de unde m-a sunat pentru ultima dată. În tot acest timp m-am adresat tuturor instituţiilor statului de la care am primit numai răspunsuri negative. În anul 1999, în Turcia a avut loc un cutremur. La momentul acela, m-am adresat consulului român din Istanbul (unde îmi spusese băiatul la ultima convorbire că se afla) de mai multe ori şi mi-a spus că nu se află nimeni cu această identitate . Mai târziu, în anii următori, în urma memoriilor făcute de mine către Ambasada din Ankara şi Poliţiei turce, am primit acelaşi răspuns. Din date neoficiale am aflat că s-ar afla în regatul Norvegiei. M-am adresat Europolului din Bucureşti, consulului de la Oslo, MAI, Poliţiei Române, Direcţiei generale a paşapoartelor, fără niciun rezultat. Îmi pun speranţa în această reţea de socializare, pentru că am epuizat toate celelalte căi de căutare a fiului meu Laurenţiu“, a mai scris mama bărbatului.

Libertatea a prezentat și în urmă cu doi ani cazul acestei familii pe larg într-un articol publicat aici.