Uniți pentru Ucraina: Mulți români își pun casele la dispoziție pentru a găzdui refugiați ucraineni

Mii de refugiați ucraineni au intrat în România prin punctele de frontieră, iar traficul în vămi în ultimele ore a crescut cu 120%. Oamenii și-au luat familiile și câteva lucruri și au fugit din calea războiului. Bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani nu mai au voie să plece din Ucraina, ei și-au adus familiile până la granița cu România apoi s-au întors să lupte. Au voie în schimb să iasă cei cu pașaport românesc.

Mii de români și-au exprimat deja disponibilitatea de a-i găzdui pe ucraineni în propria casă, potrivit grupului UNIȚI pentru UCRAINA.

Cei mai mulți ucraineni au intrat în România pe la punctul de trecere a frontierei Vama Siret.

Și la Vama Isaccea din județul Tulcea, zeci de mașini așteaptă în coloană să intre în România. Sunt familii cu copii, care vin la rude sau la prieteni în țara noastră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La vama de la Sighetul Marmației sunt bebeluși și copii care nu înțeleg ce li se întâmplă, sunt femei și bărbați adulți, sunt tineri români și ucraineni care caută adăpost în țara noastră.

Mii de români și-au exprimat deja disponibilitatea de a-i găzdui pe ucraineni în propria casă, potrivit grupului UNIȚI pentru UCRAINA.

Iată numai câteva dintre mesajele de solidaritate prin care românii dovedesc că nu rămân nepăsători și în fața unei tragedii de acest gen suntem și rămânem oameni, indiferent din ce națiune facem parte:

„Ofer cazare gratis pentru 10 persoane”, a anunțat cineva.

„Putem oferi cazare în București, apartament 2 camere, pt familie cu copii și animalute de companie. Putem oferi cazare în Pitești pentru familie cu copii. Ajutăm și cu transport și putem prelua familia de unde este nevoie de pe teritoriul României.”

„Pot oferi cazare la mine acasă pentru 4/5 persoane. Copiii și mămicile lor au prioritate.”

„Pot găzdui GRATIS o familie cu copii mici (0-4 ani), am și eu 2 copii și am absolut tot ce este nevoie pentru ei, în București, pe perioada nedeterminată.”

„Ofer casă cu teren lângă București, pentru o familie mai numeroasă. Casa are toate condițiile, se poate sta pe termen nelimitat, eu trăiesc în Canada.”

„București, avem apartament cu 3 camere. Oferim cazare pentru o familie cu copii. Mă pot deplasa și la graniță. Cu drag! I love Ucraina!”