Uraganul Medicane este pe cale să lovească din nou Sicilia. Școli închise joi și vineri

După o zi de răgaz, Sicilia se pregătește să înfrunte din nou puternicul ciclon mediteranean numit de specialiști uraganul Medicane. Joi, 28 octombrie și vineri, 29 octombrie, vor fi zile cu ploi abundente și vânturi puternice, informează Sky Tg24.

„Sosesc tot mai multe confirmări cu privire la formarea unui ciclon mediteranean puternic în următoarele zile, care ar putea să capete caracteristici tropicale, devenind un fenomen care se numeşte Medicane (uragan mediteranean, n. r.)”, a declarat miercuri meteorologul Edoardo Ferrara, care a lansat o alarmă cu privire la valul de vreme rea asupra Siciliei. Alarma a fost extinsă și pentru Calabria.

„Din păcate, vremea rea din ultimele zile în Sicilia ar putea fi o etapă către un nou val mai sever de vreme rea, care ar putea lovi insula între joi și vineri, când ciclonul poate să ajungă pe uscat”, a adăugat meteorologul italian.

Previziunile anunță vreme rea ​​mai ales în centrul, estul și nordul Siciliei și în Calabria Ionică, iar punctul culminant s-ar înregistra în ziua de vineri

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Meteorologii sunt de părere că joi va ploua abundent doar pe Sardinia, iar vineri va fi ziua critică, în care uraganul Medicane, poziționat chiar deasupra Siciliei, își va dezlănțui toată furia asupra insulei și pe Calabria Ionică. Vânturile ar putea sufla cu rafale de peste 100 km/h provocând furtuni puternice pe litoral, iar valurile ar putea depăși 4-5 metri înălțime pe Marea Ionică.