Urmărire ca în filme şi împuşcături într-un oraș din Italia. Hoții români puneau la cale o nouă spargere

O bandă de hoți români a fost interceptată și arestată de poliția italiană la Torre di Mosto, în provincia Veneția, din Veneto. Bandiții erau specializați în spargerile din magazine și centrele comerciale iar arestarea lor s-a făcut după o urmărire ca în filme pe străzile localității italiene.

Infractorii, toți de origine română, identificați de agenții de poliție din Pordenone, sunt responsabili pentru furturi în magazine din regiunile Veneto și Friuli Venezia Giulia.

Urmărire ca în filme și focuri de armă trase în aer

A fost o noapte de mare tensiune la Torre di Mosto, cea de vineri spre sâmbătă, 14 iulie, când liniștea orașului a fost întreruptă de sirenele mașinilor și ale focurilor de armă trase în aer de către polițiștii din Pordenone.

Cursa dintre mașina poliției și cea a hoților s-a sfârșit la sensul giratoriu aflat la intersecția străzilor Molino, Viale Roma și Via dei Pioppi, în zona sucursalei Băncii Intesa. Aici, mașinile s-au oprit din urmărirea care avea loc și trei suspecți au reușit să fugă. Un al patrulea a fost imediat prins și i s-au pus cătușele. Fuga celorlalți trei infractori aflați în autoturismul urmărit nu a durat prea mult, în cursul nopții au fost toți prinși și reținuți de poliție.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Operațiunea denumită „Transfert” a forțelor de ordine a ajutat la destrămarea unei organizații criminale care acționa între Friuli Venezia Giulia și Veneto, bandă specializată în furturi. Unul dintre episoadele confirmate datează din martie, când banda a golit un magazin de telefoane din Pordenone, de unde au sustras mai multe smartphone-uri în valoare de 42.000 de euro, relatează Nuova Venezia.

Mai jos, în video, înregistrările camerelor de luat vederi care au surprins hoții români în timpul spargerii magazinului de telefoane din Pordenone.

Hoții puneau la cale o nouă spargere

Două dintre persoanele arestate, frați între ei, au fost supuși detenției pentru furtul comis în Pordenone. Toți patru, însă, au fost arestați vineri noaptea, în flagrant. Agenții de poliție îi supravegheau de ceva timp, doi dintre infractori au sosit vineri după-amiaza în Italia, intrând în țară pe la Trieste, apoi s-au reunit cu ceilalți complici ai lor la Caorle. Aveau intenția să dea o spargere chiar vineri noaptea, în zona provinciei Veneția.

Distribuie acest articol