Ușa bisericii unde slujește un preot român din Italia a fost cuprinsă de flăcări. Cineva a aprins intenționat focul

Un act grav de vandalism a fost comis împotriva bisericii din Montecatini Alto, cu hramul Sfinților Jacopo și Filippo, unde slujește preotul Lucian Gușă, originar din România. În plină zi, în jurul orei 14:00 de joi, 15 aprilie, cineva a dat foc ușii bisericii care a fost parțial distrusă, scrie Il Tirreno.

Pompierii și carabinierii au intervenit la scurt timp pentru primele investigații. Militarii au așteptat sosirea preotului paroh, Pr. Lucian Gușă, care este pe cale să părăsească biserica respectivă pentru a prelua conducerea unei alte parohii și i-au pus câteva întrebări pentru a înțelege dacă a primit vreo amenințare în ultimul timp.

- Continuarea după publicitate -

Nu există martori la cele întâmplate, nimeni nu a văzut cine a aprins focul. În acest scop carabinierii vor examina camerele din zonă pentru a colecta informații utile pentru depistarea autorilor. Un bărbat care locuiește lângă biserică a făcut poze cu telefonul mobil în timp ce ușa bisericii era în flăcări și le-a înmânat carabinierilor, dar se pare că persoana sau persoanele care au declanșat focul nu apar în imagini. Singurul lucru sigur este că a fost un act intenționat. Cineva a dat foc ușii și apoi s-a îndepărtat, fără să țină cont că era în plină zi și putea fi văzut și recunoscut.

Ușa incendiată a bisericii din Montecatini Alto

Eparhia din Pescia, de care depinde biserica, este de părere că incendiul s-a declanșat în urma unui gest al cuiva care dorea doar să se distreze. Biserica Carmine este folosită doar ocazional pentru celebrarea Liturghiei. În jurul bisericii, din când în când, se adună tot felul de tineri băieți care probabil au pierdut controlul și au recurs la gestul respectiv.

După cum am menționat, Don Lucian Gușă este pe cale să părăsească conducerea parohiei pentru a se muta la Chiesina Uzzanese. El va lua locul unui alt preot paroh originar din România, Don Bernardino Varga, care părăsește Chiesina Uzzanese pentru a se muta în parohia care include biserica Sfinții Jacopo și Filippo, din Montecatini Alto.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI