Vacanță cu final tragic în Italia. Detalii în cazul morții copilului de origine română

O explozie devastatoare în Sardinia a lăsat în urmă o tragedie greu de suportat pentru familia românului Daniel Romulus Imbuzan: moartea fiului său, Samuel, în vârstă de 11 ani.

Daniel Imbuzan, în vârstă de 52 de ani, proprietar al unui atelier de prelucrare a lemnului, nu a ezitat să se arunce în flăcări pentru a-și salva fiul, dar eforturile sale au fost în zadar.

După audierile efectuate de către procurorul public și finalizarea formalităților legate de repatrierea corpului, părinții s-au întors acasă, la Rimini.

Totodată, investigația recentă aduce noi detalii în acest caz tulburător.

samuel imbuzan esplosione camper sardegna - 1495 (1)
Samuel Imbuzan, 10 ani. Mort în timp ce era în vacanță cu familia

Conform La Nuova Sardegna, ancheta este coordonată de procurorul adjunct Sara Martino și se concentrează pe aragazul portabil cu butelie, care a generat explozia ce a devastat două rulote.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inițial, s-a presupus că acesta aparținea familiei Imbuzan, dar informațiile recente arată că butelia fusese lăsată de amicii familiei, care se pare că s-au întors între timp în România.

Cum s-a produs tragedia?

Ancheta a scos la iveală că tubul de gaz al aragazului nu fusese conectat în mod corespunzător la butelie. În timp ce flacăra era aprinsă în exteriorul vehiculului, tubul s-a desprins, iar flacăra a ajuns la butelie, provocând explozia.

La momentul incidentului, băiețelul se afla în interiorul rulotei și a fost lovit în plin de explozie, în timp ce mama lui a reușit să iasă practic nevătămată.

După explozie, tatăl băiatului, Daniel Romulus Imbuzan, a încercat să își salveze fiul din flăcări, dar, în ciuda eforturilor sale disperate care i-au provocat arsuri pe 40% din corp, nu a mai fost nimic de făcut pentru micuț.

Cadavrul a fost găsit lângă un stâlp de susținere din interiorul rulotei dar este greu de reconstituit în ce parte a vehiculului se afla copilul în momentul exploziei.

Un alt aspect în atenția anchetatorilor este locația unde familia italo-română și amicii lor au decis să campeze.

Se pare că plaja din Bados, între Olbia și Golfo Aranci, era o zonă interzisă rulotelor, unde grupul ajunsese cu trei zile înainte de tragedie.

Familia Imbuzan a fost externată din spital: mama, Tatiana Lisi, în vârstă de 44 de ani, de naționalitate italiană, se află în stare de șoc, în timp ce tatăl urmează să continue tratamentul pentru arsuri la centrul de specialitate „Bufalini” din Cesena. Încă nu a fost stabilită data pentru funeraliile lui Samuel.

În acest caz de o tristețe inimaginabilă, nu numai că s-a pierdut o viață inocentă, dar familia riscă și implicarea într-un proces pentru omucidere din culpă.

Distribuie acest articol