Vacanța unei românce în Italia, transformată într-un coșmar: „Vreau să trag un semnal de alarmă”

O româncă aflată în vacanță în Italia, la Roma, a făcut un apel către turiștii care intenționează să viziteze această destinație, după ce a fost victima unui furt. Într-un grup de pe Facebook, aceasta a relatat i-a fost furată geanta, iar când a mers la poliție să facă plângere a constatat cu surprindere că nu este singura persoană care a trecut printr-o astfel de experiență.

„Prin această postare vreau doar să trag un semnal de alarmă pentru cei care doresc să călătorească la Roma! Să aveți mare grijă de genți/ poșete! Știam eu că în orașele cu mulți turiști se fură, dar aici e ceva de groază!”, a scris aceasta pe grupul Am fost acolo, conform Ziare.com.

Românca a povestit că la secția de poliție a întâlnit mai mulți turiști care trecuseră prin aceeași experiență neplăcută: „Azi mi s-a furat poșeta, din fericire eu am fost un caz fericit și n-am avut mare lucru prin ea, dar totuși am fost la carabinieri să dau declarație, iar acolo ce am văzut și am auzit… Plin de turiști păgubiți, majoritatea cu actele lipsă, fără bani în cont etc.”

„Am fost prin România în multe locuri, dar niciodată n-am pățit așa ceva”, a adăugat autoarea postării. „Să rămâi fără bani, cine te ajută?”

Cu toate acestea, ea a ținut să adauge că, în ciuda acestui incident nefericit, Roma este un oraș minunat, care „merită vizitat”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Postarea a declanșat un val de reacții în rândul membrilor grupului, mulți dintre ei împărtășind propriile experiențe cu furtul în timpul călătoriilor: „Am peste 200 de orașe vizitate, singurul loc unde mi s-au furat banii a fost în Chișinău și în Napoli a încercat să îmi fure telefonul (și vorbea germană). Am fost și în țări arabe și asiatice, dar singurul loc în care nu m-am simțit inconfortabil a fost Napoli.”

În plus, alții au împărtășit sfaturi și observații privind riscul furtului în alte destinații populare, inclusiv Milano, Paris și Atena. O altă utilizatoare a relatat cum a observat un cuplu care opera cu „o viteză fantastică” în încercarea de a fura în zona Colosseum, în timp ce altcineva a împărtășit o experiență similară în trenul din zona turistică „Cinque Terre”.

Postarea româncei a stârnit și discuții privind presupusa naționalitate a hoților. În timp ce unii utilizatori susțineau că hoții care au încercat să le fure erau români, alții au subliniat că furturile sunt comise de indivizi de diferite naționalități.

Un participant a povestit cum un individ a încercat să-i fure telefonul, dar a fost mai rapid și a reușit să-l lovească: „De unde știți că erau români, că doar nu vorbeau între ei în timp ce furau? Luna trecută a încercat să îmi fure telefonul din buzunar, dar am fost mai rapid și i-am dat un pumn în față. Și-a scăpat telefonul lui din mână și a început să înjure în germană, trebuia să îi atenționați că îi vedeți ce fac.”

„Și în Paris la fel!”, „Exact așa e și în Athena!”, au mai comentat alte persoane.

În concluzie, apelul acestei turiste românce în fața situației îngrijorătoare cu care s-a confruntat în Roma ne reamintește că, în timpul călătoriilor, este esențial să fim mereu vigilenți și să ne protejăm bunurile personale.

Furturile pot transforma rapid o vacanță de vis într-un coșmar, lăsând turiștii fără bani, acte și cu un sentiment de vulnerabilitate și neajutorare. Indiferent de destinație, turiștii ar trebui să fie conștienți de aceste riscuri și să ia măsuri preventive pentru a evita astfel de incidente.