Vagonul unui tren turistic, răsturnat în Italia. 14 răniți, printre care și copii

În seara de luni, 3 iulie, la Eraclea, o localitate din provincia Venezia, un vagon al unui trenuleț turistic a oferit o scenă de coșmar când s-a răsturnat, probabil din cauza unui capac de canal.

În urma acestui incident, 14 persoane au fost rănite, declanșând panică printre părinții și copiii aflați la bord.

Conform informațiilor, trenulețul turistic, plin cu turiști, s-a răsturnat din motive încă neelucidate, în jurul orei 22:00.

photo_2023-07-04_09-35-44

Bilanțul actual arată că 14 persoane au fost rănite, dar niciuna nu se află în stare critică. Doar doi dintre răniți au fost transportați la spitalul San Donà.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pompierii și personalul medical de urgență de la 118 au intervenit la fața locului cu mai multe ambulanțe.

Incidentul a stârnit o mare îngrijorare, având în vedere că printre pasagerii trenulețului se aflau mulți copii, însoțiți de părinții lor.

Trenulețul, cunoscut sub numele de „trenulețul pădurii de pini” făcea un tur prin centrul turistic al orașului Eraclea. În timp ce trecea pe Via Livenzuola, unul dintre vagoane s-a înclinat pe o parte, răsturnându-se.

Scene de panică au urmat imediat după accident, dar echipajele de salvare au intervenit rapid. Conducătorul trenulețului a fost primul care a acordat ajutor pasagerilor.

Carabinierii fac cercetări privind dinamica incidentului. Este încă neclar ce a provocat dezechilibrarea vagonului.

O ipoteză luată în considerare este că trenulețul a trecut peste un capac de canal, care ar fi putut cauza pierderea controlului într-o curbă.