Val de solidaritate pentru românca din Italia care doarme pe străzi după ce s-a despărțit de partenerul său

După ce presa a publicat povestea Danielei, românca în vârstă de 45 de ani care doarme pe străzi la Rovigo după ce s-a despărțit de partenerul său, jumătate din oraș s-a oferit să o ajute.

Daniela este de 20 de ani în Italia, iar anul trecut s-a mutat la Rovigo pentru a locui cu noul său partener. Relația nu a mers prea bine, iar ea a fost nevoită să părăsească casa în care locuiau cu chirie. Nu are un loc de muncă și doarme pe străzi. „Cer doar ca cineva să-mi ofere încredere și posibilitatea de a lucra și, prin urmare, să-mi găsesc un acoperiș deasupra capului, să mă stabilesc undeva. Îmi doresc foarte mult să schimb această situație, vreau să văd lumina în întunericul care mă înconjoară”, a mărturisit printre lacrimi jurnaliștilor de la publicația italiană La Voce di Rovigo.

Reacția cetățenilor a fost una impresionantă! Au fost multe mesaje de afecțiune, solidaritate și de ajutor concret din partea celor care au citit necazurile cu care se confruntă.

După publicarea mesajului său, la redacția publicației La Voce di Rovigo s-au primit mai multe apeluri prin care persoanele solicitau numărul de telefon al Danielei. Cineva, din câte a povestit femeia, pare să fi trecut personal să vadă dacă e bine și să-i lase niște bani, cu care ea și-a luat niște medicamente. Un val incredibil de afecțiune și sensibilitate care a surprins-o până și pe Daniela care a fost contactată din nou de jurnaliștii italieni care i-au publicat povestea.

Printre primii care au încercat să intre în contact cu românca se numără Luca Faccio, un blogger celebru, licențiat în științe ale comunicării, care se ocupă de problematica dizabilității, inclusiv a celei sociale. „Urmăresc poveștile lor și mă ocup mai ales de persoane cu dizabilități, dar în ultimii ani mi-am dat seama că problemele de supraviețuire nu mai sunt legate de dizabilitatea fizică, ci dimpotrivă, afectează toți cetățenii. Citind povestea Danielei m-am emoționat și am decis că trebuie să încerc să fac ceva pentru ea”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Luca Faccio a mai spus că are un handicap și că înțelege perfect starea de spirit a Danielei în a se simți tratată ca un cetățean de gradul doi. „În ciuda faptului că am terminat o facultate mi s-au făcut oferte de muncă care nu erau deloc la nivelul calificării mele. Povești precum cea a Danielei mă întristează foarte tare și sper, datorită contactelor mele, să pot face ceva concret pentru ea.”

Sunt cei persoane care au sunat să-i ofere un loc de muncă. „Am citit povestea Danielei si m-a emoționat foarte mult” – a mărturisit Tiziana. „De ceva vreme caut o îngrijitoare la domiciliu domiciliu, aș vrea să o sun pe doamna, să aflu dacă este disponibilă”.

Printre cele mai neașteptate apeluri telefonice a fost cel de la Biserica ortodoxă din Badia Polesine, localitate din provincia Rovigo, prin care i-a comunicat femeii că o familie i-a citit povestea și a decis să-i ofere un loc de muncă. În următoarele zile Daniela va merge acolo pentru un interviu.

Este încă prea devreme pentru a scrie finalul fericit, dar cel mai frumos lucru care rămâne din toată această experiență este certitudinea că solidaritatea nu are limite sau granițe.

Povestea Danielei o puteți citi aici: O româncă din Italia a ajuns să doarmă pe stradă după ce s-a despărțit de partenerul său