Un român participă în Italia la „Amici”, program condus de Maria de Filippi pe Canale 5

Valentin Alexandru Dumitru este un tânăr român participant la Amici 19, program prezentat pe Canale 5 Mediaset din Italia. „Amici” este un program de televiziune ajuns la ediția cu numărul 19, un talent-show ce are ca obiectiv promovarea tinerilor talentați care aspiră să devină cântăreți, balerini sau actori. Valentin participă în acest an la secțiunea de dans a concursului.

Cei 15 protagoniști au fost aleși ca de obicei în urma unei selecții riguroase. În cadrul programului ei intră să facă parte dintr-o „școală” unde iau lecții de canto, actorie și dans. Începând din 16 noiembrie, în fiecare sâmbătă până la marea finală din luna mai 2020, aceștia se întrec în fața publicului și al unui juriu format din specialiști. Rând pe rând, mulți dintre tinerii protagoniști vor fi excluși, iar cel mai votat în cadrul marii finale va fi desemnat câștigătorul ediției.

Valentin Alexandru Dumitru a absolvit liceul la Genova, în Italia și a început să danseze la vârsta de 5 ani, scrie gingergeneration.it. El a devenit campionul României la dans latino-american, categoria 14-15 ani, campion în Grecia la categoria 16-18 ani, împreună cu o dansatoare din această țară și este campion italian la categoria sub 21 de ani, titlu obținut în 2018. Valentin face parte și din Top 50 cei mai buni dansatori latini din lume.

Valentin Alexandru Dumitru împreună cu partenera de dans, Nicole Civita