Vânt extrem de puternic în nordul Italiei. A dărâmat copaci și acoperișuri de case

Orașul italian Parma și provincia cu același nume din regiunea Emilia-Romagna au fost supuse întreaga zi de vineri, 8 aprilie, unui vânt extrem de puternic (cu rafale a căror viteză a depășit 100 km/h) care a provocat daune arborilor, stâlpilor de curent electric, gardurilor, schelelor de pe șantiere, mai multor acoperișuri ale unor case și sedii de firme, indicatoarelor rutiere și panourilor publicitare. Vântul puternic a persistat până în jurul orei 01:00 din noaptea de 8 spre 9 aprilie.

Acoperiș dărâmat de vânt în cătunul Basilicagoiano din Montechiarugolo, provincia Parma. Foto: La Repubblica

Conform celor relatate de președintele provinciei Parma, Andrea Massari, autoritățile au activat toate serviciile de gardă disponibile, precum forțele comune ale poliției locale din fiecare localitate, împreună cu celelalte forțe de ordine. Companiile de servicii și mentenanță lucrează non-stop, chiar și în prezent, pentru a restabili defecțiunile de orice fel.

Echipele de intervenție lucrează fără încetare pentru a repara pagubele produse de vânt. Foto: La Repubblica

Au avut loc zeci de intervenții ale pompierilor. De asemenea, localitățile provinciei încă se confruntă cu numeroase întreruperi a curentului electric de joasă și medie tensiune, din cauza ramurilor și copacilor care au căzut pe liniile de transport de energie. Chiar și la această oră există aproximativ 500 de utilizatori fără energie electrică.

Copac căzut peste o mașină pe Viale dei Mille din Parma. Foto: La Repubblica

„Va fi nevoie de câteva zile pentru a avea o analiză completă și va fi nevoie de timp pentru a restaura totul și pentru a evalua pagubele. Raportăm daunele birourilor municipalităților sau companiilor de servicii prin trimiterea unei fotografii și a unei indicații precise a locației”, a precizat Massari.

Copac căzut peste o mașină pe Via De Nicola din Parma. Foto: La Repubblica.

Sâmbătă, 9 aprilie, în orașul Parma au fost închise majoritatea parcurilor, Parco Ducale, Parco della Cittadella, Parco della Musica, Parco del Dono și Parco Bizzozero, pentru verificarea copacilor care prezintă risc de prăbușire.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI