Vasile, românul din Italia lovit și ucis de o mașină în timp ce traversa strada. Șoferul italian a fost declarat nevinovat

Un bărbat italian în vârstă de 29 de ani trimis în judecată pentru crimă după ce a lovit mortal cu mașina un cetățean român în vârstă de 47 de ani a fost achitat vineri, 1 martie, 2019, de instanţa de judecată pe motiv că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, informează Foggia Today.

Vasile Răscol lucra de mai mulți ani în Italia ca muncitor agricol

- Continuarea după publicitate -

Vasile Răscol, de origine română dar rezident în localitatea Lesina din provincia Foggia, a fost lovit pe data de 14 mai, 2017, în jurul orei 22:30, de un autoturism Alfa Romeo, în zona intersecției Ripalta din provincia Foggia. Conaționalul nostru, care lucra în Italia ca muncitor agricol, a suferit traumatisme craniene care nu i-au lăsat nicio șansă de supraviețuire și a decedat imediat după impact. La volanul mașinii era un tânăr italian, cu inițialele A.V., care a fost acuzat de omucidere.

După aproape doi ani de procese, șoferul italian apărat de avocații Antonio D’Urso și Giuseppe Vasca, a fost achitat de instanța de judecată prezidată de Domenico Zeno și declarat nevinovat. La baza producerii accidentului, conform Curții de Judecată, comportamentul victimei, demonstrat de expertiza tehnică, a fost singura cauză a accidentului rutier. Vasile Răscol ar fi fost vinovat că a traversat strada de-a curmezișul, pe întuneric și printr-un loc nepermis, fără să avertizeze în niciun mod șoferii din trafic.

„Comportamentul șoferului de la volanul autoturismului Alfa Romeo a fost ireproșabil”, susțin avocații apărării. Nu a existat nicio încălcare a normelor privind codul rutier, bărbatul de la volan circula cu o viteză estimată de aproximativ 67 km/h, pe o porțiune a șoselei unde limita impusă este de 90 km/h.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Rezultatul procedurii judecătorești” – mai spun avocații șoferului – „demonstrează modul în care procesele trebuie să aibă loc în sala de judecată. Înainte de a trage concluzii pripite și a învinovăți pe cineva, cel mai bine este să se aștepte rezultatele investigațiilor tehnice efectuate de către consultanții desemnați.”