Vasile, românul din Italia lovit și ucis de o mașină în timp ce traversa strada. Șoferul italian a fost declarat nevinovat

Un bărbat italian în vârstă de 29 de ani trimis în judecată pentru crimă după ce a lovit mortal cu mașina un cetățean român în vârstă de 47 de ani a fost achitat vineri, 1 martie, 2019, de instanţa de judecată pe motiv că fapta nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege, informează Foggia Today.

Vasile Răscol lucra de mai mulți ani în Italia ca muncitor agricol

Vasile Răscol, de origine română dar rezident în localitatea Lesina din provincia Foggia, a fost lovit pe data de 14 mai, 2017, în jurul orei 22:30, de un autoturism Alfa Romeo, în zona intersecției Ripalta din provincia Foggia. Conaționalul nostru, care lucra în Italia ca muncitor agricol, a suferit traumatisme craniene care nu i-au lăsat nicio șansă de supraviețuire și a decedat imediat după impact. La volanul mașinii era un tânăr italian, cu inițialele A.V., care a fost acuzat de omucidere.

După aproape doi ani de procese, șoferul italian apărat de avocații Antonio D’Urso și Giuseppe Vasca, a fost achitat de instanța de judecată prezidată de Domenico Zeno și declarat nevinovat. La baza producerii accidentului, conform Curții de Judecată, comportamentul victimei, demonstrat de expertiza tehnică, a fost singura cauză a accidentului rutier. Vasile Răscol ar fi fost vinovat că a traversat strada de-a curmezișul, pe întuneric și printr-un loc nepermis, fără să avertizeze în niciun mod șoferii din trafic.

„Comportamentul șoferului de la volanul autoturismului Alfa Romeo a fost ireproșabil”, susțin avocații apărării. Nu a existat nicio încălcare a normelor privind codul rutier, bărbatul de la volan circula cu o viteză estimată de aproximativ 67 km/h, pe o porțiune a șoselei unde limita impusă este de 90 km/h.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Rezultatul procedurii judecătorești” – mai spun avocații șoferului – „demonstrează modul în care procesele trebuie să aibă loc în sala de judecată. Înainte de a trage concluzii pripite și a învinovăți pe cineva, cel mai bine este să se aștepte rezultatele investigațiilor tehnice efectuate de către consultanții desemnați.”