Vasilică, mort la locul de muncă în Italia. Lasă în urmă doi copilași mici și o soție îndurerată

Vasilică Ene, un cetățean român de 38 de ani care era rezident în localitatea italiană Velletri, provincia Roma din Lazio, și-a pierdut viața într-un tragic accident de muncă în primele ore ale dimineții de miercuri, 5 iunie 2024, în jurul orei 3:30.

2024-06-08 19.04.52
Vasilică Ene, mort la locul de muncă în Italia. Sursă foto: castellinotizie.it.

Tragedia a avut loc la o companie de logistică din Borgo Santa Maria, la periferia orașului Latina.

Mai exact, relatează ziarul Il Messaggero, accidentul s-a produs la sediul CDF Logistica, o firmă specializată în furnizarea de servicii logistice pentru distribuția de mari dimensiuni.

Conform primelor investigații, totul s-a petrecut în timpul operațiunilor de manipulare a mărfurilor, în circumstanțe care sunt în prezent investigate de autoritățile competente din Italia.

Cert este însă că trupul bărbatului, care executa niște operațiuni de încărcare/descărcare a mărfurilor, a fost zdrobit de un utilaj care făcea o manevră.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Inspectorii de muncă și forțele de ordine au intervenit imediat la fața locului pentru a stabili cauzele accidentului și pentru a asigura siguranța în zonă.

Reacțiile la această nouă tragedie nu au întârziat să apară. „Încă un accident de muncă, încă o moarte albă, încă un episod din ceea ce, după numărul cazurilor, a devenit un adevărat buletin de război”, au declarat împreună secretarul sindicatului Ugl Lazio, Armando Valiani, și responsabilul pentru siguranța la locul de muncă, Wladymiro Wysocki.

Cuvintele sindicaliștilor subliniază urgența unor intervenții mai eficiente și măsuri de siguranță mai stricte pentru a preveni astfel de tragedii în viitor.

Moartea conaționalului nostru adaugă un nou nume pe lista deja prea lungă a victimelor accidentelor de muncă din Italia, evidențiind încă o dată importanța protecției lucrătorilor în toate domeniile.

Cei care l-au cunoscut pe Vasilică Ene îl descriu ca pe un om muncitor și devotat familiei sale.

vasi-ene-familia-20240608
Vasilică alături de soție și cei doi copii ai lor. Sursă foto: Facebook.

Conform profilului său Facebook și al soției sale, bărbatul român avea doi copii mici care vor fi nevoiți acum să crească fără tată.