Veneția – femeie de 45 de ani pretinde că este româncă și prezintă un document fals pentru a obține rezidența

O femeie în vârstă de 45 de ani s-a prezentat în data de 1 martie 2017 la biroul pentru imigrări din via Cappuccina, care aparține de primăria localității Mestre, provincia Veneția, pentru a depune actele pentru obținerea rezidenței, însă cartea de identitate românească arătată funcționarilor a trezit suspiciuni asupra sa.

Observând mici diferențe între cartea de identitate prezentată de femeie și celelalte cărți de identitate prezentate de cetățenii români, funcționarii biroului au contactat comisarul Claudio Giacomin de la poliția locală din Mestre, specialist în domeniul actelor contrafăcute, pentru a studia documentul.

După ce a examinat cartea de identitate a femeii, Giacomin a confirmat personalului de la biroul de imigrări că documentul românesc prezentat de aceasta este un fals, drept urmare femeia a fost reținută imediat de agenții de poliție.

Pusă în fața dovezilor, femeia nu a avut de ales decât să recunoască adevărata sa origine, fiind vorba de o persoană de cetățenie ucraineană și nu română. Aceasta a arătat autorităților pașaportul său ucrainean și a recunoscut că a încercat să obțină rezidența prezentând un document românesc fals pentru a putea locui pe teritoriul italian și pentru a putea lucra la o firmă de curățenie fără a avea nevoie de permis de ședere, având în vedere că pentru cetățenii ucrainieni acesta este obligatoriu.

Poliția locală din Mestre a informat procurorul de serviciu despre cele întâmplate și s-a dispus anchetarea ucrainencei pentru fals în acte, uz de fals și furt de identitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sursa: Il Gazzettino