Venezia – 8 cetățeni români răniți și un cetățean italian decedat în urma unui impact frontal între un microbuz și un Mercedes 500 SL

Impact frontal la kilometrul 115 de pe Strada Statală Romea, în dreptul localității Campagna Lupia din provincia Venezia, între un microbuz Mercedes Sprinter, în care se aflau opt cetățeni români, și un automobil Mercedes 500 SL, la bordul căruia se aflau un bărbat de cetățenie italiană și un cetățean chinez.

Accidentul a avut loc în jurul orei 02:00 din această dimineață de 12 aprilie 2017, iar din primele relatări reiese că automobilul Mercedes 500 SL a intrat pe sens opus și s-a lovit frontal de microbuzul care transporta cetățenii români.

În urma impactului violent cetățeanul italian care se afla pe locul pasagerului în automobilul Mercedes 500 SL, pe nume Loris Lessio, în vârstă de 40 de ani și rezident în localitatea Cona, a decedat.

Bărbatul chinez, care se afla la volanul aceleiași mașini, cu inițialele Z.W., în vârstă de 23 de ani, a fost transportat în stare gravă la Ospedale dell’Angelo din Venezia și se află internat la terapie intensivă.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Unii dintre pasagerii români din microbuz au rămas blocați în interiorul mașinii, în urma impactului, aceștia fiind extrași ulterior de echipa pompierilor de descarcerare.

Cei opt cetățeni români răniți și starea lor sunt:

  • o femeie de 45 de ani, F.L. a fost transportată și ea la Ospedale dell’Angelo cu diferite răni la abdomen;
  • o altă femeie în vârstă de 30 de ani, D.B., a fost transportată la chirurgie, la același spital;
  • un bărbat de 27 de ani, C.G., a fost internat în același spital cu răni la brațe și la bazin. Pentru acesta și pentru celelalte două femei menționate mai sus medicii de la Ospedale dell’Angelo au declarat că se vor pronunța în circa 12 ore, în privința stării de sănătate;
  • C.L.R., femeie în vârstă de 43 de ani, a fost transportată la spitalul Dolo din Venezia cu răni grave la abdomen;
  • la același spital transportată și o femeie în vârstă de 47 de ani, E.V., care a suferit mai multe fracturi la oase;
  • un bărbat în vârstă de 47 de ani, D.D., internat tot la spitalul Dolo, a suferit mai multe fracturi în zona abdomenului;
  • E.M.D, un tânăr în vârstă de 18 ani, inițial internat la spitalul Dolo și apoi transferat la Ospedale dell’Angelo, a suferit mai multe fracturi în urma accidentului dar și diferite răni în zona feței și a unui ochi, acesta urmând să fie vizitat de un medic oftalmolog specialist;
  • un alt bărbat care se afla și el în interiorul microbuzului cu cetățeni români și care a suferit răni mai ușoare, a fost transportat la spitalul Immacolata Concezione Piove di Sacco din Padova.

Poliția Stradală anchetează circumstanțele în care a avut loc accidentul pentru a stabili motivul pentru care automobilul condus de cetățeanul chinez a intrat pe sensul opus, provocând această tragedie.