A venit în Italia să fie alături de copiii ei dar a murit în chinuri groaznice. Familia face apel la comunitate

Maria Grăpinel, 67 de ani, originară din Galați, a murit la Roma, la spitalul San Camillo, în urma unei suferințe crunte. Bolnavă de cancer la plămân, femeia s-a stins departe de țară și de pământul ei drag. Familia face apel la comunitate: „Ajutați-ne să o înmormântăm acasă!”

Ca mamă rămasă singură, acasă, în România, nostalgia de copii ei și singurătatea a îndemnat-o pe Maria Grăpinel să ia calea străinătății la îndemnul fiicei sale și să vină doi ani în urmă să trăiască alături de aceasta, la Roma, în Italia.

Îi plăcea Mariei la Roma, se obișnuise destul de repede și era mulțumită că era alături de Doina, fiica ei. Doar că, în luna iunie a anului trecut, Maria a început să se simtă rău și a mers la spital pentru un control, împreună cu fiica sa, care acum ne povestește: „Ne-am dus la spital, că se simțea cam rău. I-au făcut niște controale, după care medicul m-a chemat pe mine la el și mi-a spus să mă așez pe scaun. ‘Mama ta are cancer la plămân, care i-a afectat și coloana vertebrală, situația este foarte gravă, nu mai are mult de trăit’ așa mi-a spus medicul, verde-n față. Au urmat cicluri de chimioterapie, radioterapie, până prin luna decembrie. Duminică, pe 11 martie a început să aibă dureri foarte mari, groaznice, am dus-o la spital, iar joi dimineață i-a cedat inima.”

O femeie distinsă, cochetă, era Maria Grăpinel, ne spune Doina, fiica ei. Elegantă, frumoasă, mereu cu zâmbetul pe buze. O femeie peste care moartea s-a năpustit fără milă, o boală cruntă și dureroasă i-a distrus plămânii și coloana vertebrală. O boală care a pus-o la pământ, în urma unor dureri groaznice.

Maria Grăpinel, decedată la Roma în 15 martie 2018.

„Am avut multe cheltuieli până am reușit să facem cardul de sănătate pentru cetățenii nerezidenți, cancerul e o boală scumpă și costisitoare. Iar acum, ne trezim că nu reușim să strângem banii necesari să o ducem acasă, să o înmormântăm în pământul ei drag, așa cum și-a dorit.”, ne mărturisește fiica sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De repatrierea corpului neînsuflețit al Mariei se ocupă Casa Funerară Diaconu, iar toți cei care doresc să ajute această familie îndurerată, pot face donații pe cardul PostPay cu numărul:

  • 5333 1710 4684 0373;

Pe numele Croitoru Doina, cod fiscal: CRTDNO67L55Z129J.

Fiica Mariei Grăpinel, poate fi contactată și pe pagina sa de Facebook, aici.