Venitul de urgență (REm) 2021 în Italia, până la 2400 de euro pentru familiile cu venituri reduse

Venitul de urgență (REm) 2021 este o măsură de sprijin pentru familiile aflate în condiții economice precare și are o valoare cuprinsă între 1.200 și 2.400 de euro, aferentă plăților lunare din martie, aprilie și mai. Suma este mai mare dacă aveți un membru cu un grad de dizabilitate ridicat în familia dumneavoastră. Cererile se vor putea depune între 7 și 30 aprilie, informează INPS.

Pentru a obține noul REm, Venitul de Urgență, trebuie îndeplinite toate următoarele cerințe:

  • Rezidența în Italia;
  • Bunuri mobile în valoare de sub 10.000 de euro referitoare la anul 2020. Pragul este majorat cu încă 5.000 de euro pentru fiecare membru al familiei, altul decât solicitantul, până la maximum 20.000 de euro. Acest plafon este majorat cu 5.000 de euro în cazul prezenței în unitatea familială a unui membru cu un grad de dizabilitate ridicat;
  • ISEE valabil care să nu depășească 15.000 de euro;
  • Valoarea venitului familiei referitoare la luna februarie 2021 trebuie să fie sub un prag egal cu valoarea prestației REm. Pentru familiile care locuiesc în case închiriate, pragul de venit pentru accesul la prestație crește cu o doisprezecime din valoarea anuală a chiriei, conform declarației ISEE;
  • Nu trebuie să existe în familie membri care primesc sau au primit una dintre indemnizațiile Covid pentru lucrătorii sezonieri din turism, spa-uri, divertisment și sport.

REm poate fi solicitat de la INPS, exclusiv online, începând cu 7 aprilie și până la 30 aprilie 2021. Solicitantul trebuie să dețină DSU la momentul depunerii cererii.

DSU – Declarație care conține informațiile personale, veniturile și activele necesare pentru a descrie situația economică a unității familiale.