Verginica, românca din Italia găsită moartă într-un râu: cauza decesului făcută publică de autorități

În luna octombrie a anului trecut a fost descoperit în râul Garigliano din Italia trupul neînsuflețit în stare avansată de descompunere al unei femei cu identitate necunoscută. Anchetatorii au descoperit mai târziu că femeia era Verginica Vînătoru, o româncă de 52 de ani care a fost bătută crunt înainte de a muri, informează Il Giornale.

La o primă examinare externă a corpului, nu erau semne evidente că românca ar fi avut o moarte violentă, dar timpul petrecut în apă modificase starea țesuturilor fiind necesară o examinare mai detaliată. În aceste zile au apărut noi indicii care au confirmat că moartea femeii s-a produs în urma unei bătăi crunte. Femeia a fost cel mai probabil lovită de mai multe ori cu un par sau cu un baston.

Cercetările poliției s-au îndreptat apoi în căutarea celui care i-a provocat decesul și sunt dovezi că acesta ar fi fost identificat, dar numele său este păstrat sub strictă confidențialitate de către procuror deoarece ancheta împotriva lui ar fi încă în curs de desfășurare. Se presupune că femeia a fost ucisă după ce a fost prinsă furând dintr-un apartament.

Trupul neînsuflețit al Verginicăi Vînătoru a fost găsit în data de 10 octombrie 2019, în râul Garigliano în dreptul localității Sessa Aurunca, la granița dintre provinciile Caserta și Latina.Trupul femeii se afla deja în descompunere când a fost descoperit și carabinierii au declarat că aceasta a murit cu câteva zile înainte de a fi găsit cadavrul.

Verginica Vînătoru. Foto: Caserta News

Potrivit anchetatorilor, Verginica avea antecedente penale, fiind arestată de două ori în trecut pentru furt.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atât la prima arestare, cât și la cea de-a doua, femeia a lucrat în complicitate cu un bărbat român pe nume Mihai Vasile Tănasă în vârstă de 55 de ani. În 2013 carabinierii i-au arestat pe cei doi după ce într-o noapte au spart ușa unei locuințe din Spigno Saturnia, provincia Latina, și au început să caute lucruri de valoare. O patrulă a carabinierilor care trecea prin zonă a observat ușa spartă și i-a prins pe cei doi infractori în flagrant. La niciun an după aceea, Verginica Vînătoru și complicele ei erau arestați din nou, de această dată în localitatea Sessa Aurunca, după ce au jefuit un bătrân.

Pe același subiect:
Italia: Româncă găsită moartă într-un râu, carabinierii cer ajutorul celor care o cunoșteau pentru a descoperi adevărul

@rotalianul