Verișorii moldoveni care au ucis în Italia un om în lift: „Am crezut că e un hoț. Noi doar ne-am apărat”

În timpul procesului desfășurat luni, 13 mai, Radu și Marin Rusu, cei doi veri moldoveni acuzați de uciderea lui Lorenzo Nardelli în liftul unui bloc din Mestre, lângă Veneția, au declarat că au acționat în autoapărare, crezând că victima era un hoț. Declarațiile lor contrazic însă concluziile medicului legist.

Tragedia s-a petrecut în noaptea de 9 august 2023, în liftul unui bloc de pe strada Rampa Cavalcavia din Mestre, unde Lorenzo Nardelli, un tânăr de 32 de ani, a fost ucis într-o confruntare violentă.

photo_2024-05-14_18-39-22
Lorenzo Nardelli

Cei acuzați de crimă, Radu și Marin Rusu, doi veri originari din Republica Moldova, susțin acum că nu au făcut altceva decât să se apere.

Radu Rusu a declarat că în acea noapte se afla acasă împreună cu vărul său Marin, care venise să-l ajute la renovarea bucătăriei. În jurul orei 22:45, Radu a sesizat că la ușa apartamentului era o persoană necunoscută și a crezut că este un hoț:

„Am văzut o persoană la ușă, care încerca să intre. Am crezut că este un hoț și am decis să-l urmăresc pentru a-l întreba ce căuta”,  a explicat Radu în fața judecătorilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lorenzo Nardelli s-a refugiat în lift, iar Radu Rusu l-a urmărit, încercând să-l scoată afară. În timpul confruntării, susține Radu, italianul a devenit agresiv și l-a atacat, ceea ce l-a determinat să se apere. Marin, care a fost rugat de Radu să sune la poliție, a intrat și el în lift pentru a-și ajuta vărul.

64d7247ca8682.r_d.328-246-10426
Radu și Marin Rusu. Liftul unde s-a petrecut agresiunea

Dr. Antonello Cirnelli, medic legist angajat de avocatul familiei italianului decedat, a declarat la proces că italianul nu a avut pe corp niciun semn care să dea de înțeles că el a fost cel care a început bătaia.

După examinarea semnelor de pe corpul neînsuflețit, medicul a concluzionat că moartea a fost cauzată de un traumatism cranian sever cu hemoragie internă, rezultat al unei agresiuni extrem de violente:

„Nu există dovezi că Lorenzo Nardelli ar fi atacat pe cineva. Rănile sale arată clar că a fost imobilizat și lovit în mod repetat” a spus Cirnelli, confirmând astfel raportul medicului legist al procuraturii.

În fața instanței, Radu Rusu și-a exprimat regretul pentru ce s-a întâmplat, dar a subliniat că totul s-a întâmplat pentru că s-a apărat:

„Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Am reacționat pentru că m-am simțit atacat. Cer scuze familiei, dar a fost autoapărare”, a spus Radu Rusu.

Marin Rusu a confirmat versiunea vărului său, adăugând că erau ambii sub influența alcoolului și că au presupus că Nardelli era un hoț. „Am încercat să îi despart, dar nu am reușit”, a spus Marin.

Avocații apărării, Giorgio și Luca Pietramala, au încercat să conteste concluziile medicului legist, dar rănile vizibile de pe mâinile lui Marin au indicat o implicare activă în altercație.

Sentința finală urmează să fie pronunțată săptămâna viitoare.