Veste tragică pentru o româncă stabilită în străinătate: Medicii i-au mai dat 6 luni de viață

Beatrice Pădure, o tânără româncă în vârstă de 30 de ani, care locuiește în cartierul londonez Kensington din Marea Britanie, se luptă cu o formă agresivă de cancer cerebral – Glioblastom, iar doctorii i-au spus că mai are maxim 6 luni de trăit.

Screenshot-2023-12-06-at-17.35.57-e1701884246320 (1)
Beatrice Pădure, 30 de ani, înainte de a fi diagnosticată cu cancer. Sursă foto: londonnewsonline.co.uk.

Diagnosticată în luna februarie 2022, scrie site-ul London News Online, Beatrice este una dintre cele aproximativ 3.300 de persoane diagnosticate anual în Marea Britanie cu această afecțiune, mai frecvent întâlnită la persoanele în vârstă și la bărbați.

Tratamentele epuizante urmate la Spitalul Charing Cross timp de opt luni nu au adus îmbunătățiri, iar medicii i-au comunicat că nu mai pot face nimic pentru ea.

Mai grav, în luna octombrie din acest an, conaționalei noastre i s-a spus că mai are doar între patru și șase luni de trăit.

Prietena ei, Valery Siniakovich, în vârstă de 37 de ani, care locuiește tot în cartierul Kensington, a aflat despre situația ei în aprilie 2022.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„O cunosc de mulți ani și știam că este o sentință la moarte. Nu am putut dormi zile în șir”, a spus Valery.

Screenshot-2023-12-06-at-17.38.11
Beatric Pădure în prezent. Sursă foto: londonnewsonline.co.uk.

După ce a primit acest diagnostic îngrozitor, Beatrice spune că și-a pierdut majoritatea prietenilor.

Deși locuiește în Londra de 10 ani, cea mai mare parte din familia ei se află în România.

Mama sa, Mihaela Pădure, în vârstă de 54 de ani, a lucrat în Italia ca badantă până în luna septembrie a acestui an, dar a lăsat totul și a plecat în Marea Britanie pentru a avea grijă de fiica sa.

beatrice-padure-familie-20231208
Beatrice Pădure în extrema stângă, lângă sora sa, iar mama ei, Michaela, în extrema dreaptă. Sursă foto: londonnewsonline.co.uk.

Valery Siniakovich a dus-o pe Beatrice la alți doi oncologi recomandați de un prieten care s-a vindecat după ce a fost diagnosticat cu cancer la rinichi.

Unul dintre medici a recomandat un test genetic special, Tempus, care analizează tumorile cerebrale pentru mutații genetice potențiale.

„Durează aproximativ o lună pentru că probele sunt trimise în SUA, dar medicii au spus că dacă testul Tempus arată ceva util, atunci se poate aplica un tratament special țintit care ar putea oferi ceea ce au numit ‘extensie profundă a vieții’”, a explicat Valery.

Testul în sine costă 5.000 de lire sterline, iar tratamentul care urmează, dacă identifică o mutație, costă 10.000 de lire sterline la fiecare trei săptămâni.

- Continuarea după publicitate -

Pentru a strânge fonduri necesare pentru cheltuielile medicale, a fost creată o pagină GoFundMe.

„Aceasta este ultima noastră speranță. Din păcate, am reușit să strângem doar puțin peste 3.000 de lire sterline (între timp sunt 4.641 sterline la ora publicării acestui articol – n.r.) care nu sunt suficiente nici măcar pentru testul Tempus.

Acest lucru nu este doar pentru Beatrice – este nou – ar putea fi ceva revoluționar, de care ar putea beneficia societatea în ansamblu, dacă funcționează pentru ea”, a precizat Valery Siniakovich.

Cei care doresc să facă o donație, pot intra pe pagina GoFundMe accesând următorul link: https://gofund.me/c676ae81

@rotalianul