Viața de coșmar a unui pensionar din Italia. Bătut și umilit de soție și fiu

O poveste înfiorătoare a ieșit la iveală în Grosseto, regiunea Toscana, unde un pensionar de 70 de ani a trăit un adevărat coșmar, fiind subjugat și maltratat de propria familie. Bărbatul era torturat și înfometat de soția sa, în vârstă de 64 de ani, și de fiul lor de 21 de ani, care îl sileau să cerșească iertare în genunchi și să umble gol prin casă, informează Liguria Notizie.

Practic, pensionarul a fost redus la starea de sclav în propria sa casă. El nu era lăsat să mănânce, era bătut, insultat și umilit în fiecare zi. Orice abatere de la regulile impuse, fie că era vorba de luarea unui produs din frigider sau de cheltuirea a 10 cenți în plus la supermarket pentru a-și cumpăra ceva de mâncare, era pedepsită aspru.

Abuzurile la care a fost supus bărbatul au fost descoperite de carabinieri, după ce vecinii familiei, îngrijorați de ceea ce se petrece, au alertat autoritățile. Ancheta a dezvăluit coșmarul cotidian al victimei, prin interceptări și probe concrete, care atestau bătăile, insultele, și abuzurile de toate felurile.

Fiul și soția, care fusese deja condamnată în 2016 la un an și nouă luni de închisoare pentru aceleași infracțiuni împotriva soțului ei, au fost acuzați de maltratare și vătămare corporală. Procesul s-a desfășurat miercuri, 10 mai, la Tribunalul din Grosseto.

În fața instanței, femeia a ales să nu răspundă și nu a arătat niciun semn de remușcare. În schimb, fiul a recunoscut toate acuzațiile și și-a exprimat regretul. El ar fi declarat în fața judecătorului: „Mi-e rușine de ceea ce i-am făcut tatălui meu. Am greșit și îmi pare rău”.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Judecătorul a ordonat atât femeii, cât și fiului să părăsească casa familială și să se mențină la o distanță de cel puțin 100 de metri de victimă.

Pensionarul în vârstă de 70 de ani, a relatat că a fost tratat ca un sclav, primind lovituri în cap cu coada unei mături și fiind bătut pe tot corpul cu picioarele și palmele. De asemenea, el a fost lovit chiar și cu un ciocan și a fost amenințat în repetate rânduri cu moartea:

„A durat atâția ani. Acum mă simt mai bine, dar noaptea nu reușesc să dorm”, a mărturisit bătrânul, semnalând traumele profunde pe care le-a suferit.

Rămâne de văzut cum va evolua cazul în instanță și ce pedepse vor primi cei doi acuzați. Cu toate acestea, un lucru este cert: în ciuda tuturor dificultăților, pensionarul a reușit să supraviețuiască acestui coșmar și să scoată la lumină abuzurile la care a fost supus.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20