Vicenza: îngrijitoare română pedepsită cu 3 de ani de închisoare pentru că a furat 60.000 de euro de la bătrânul asistat

O badantă română în vârstă de 62 de ani a fost condamnată în după-amiaza zilei de ieri, 11 ianuarie 2018, la trei ani de închisoare și o amendă de 800 de euro, fiind acuzată de furt agravat, relatează Il Giornale di Vicenza citat de Il Gazzettino.

Doina Statescu este numele femeii acuzate că ar fi furat suma de 60.000 de euro în numerar, între 15 și 26 decembrie 2009, de la Zefferino Zordan, bătrânul de peste 80 de ani din localitatea Altavilla (Vicenza), pe care-l îngrijea de ceva timp. Potrivit sursei citate, bătrânul a ascuns banii în garaj, între sculele sale, fiindcă nu avea încredere în bănci iar la proces a fost demonstrat faptul că îngrijitoarea română a găsit banii și apoi a dispărut de la o zi la alta.

Bătrânul și familia sa au denunțat imediat furtul și dispariția îngrijitoarei iar în cursul investigațiilor autoritățile au descoperit că Doina Statescu nu era la prima faptă de acest gen. Înainte de a lucra pentru Zordan, femeia a lucrat ca badantă pentru un bărbat de 63 de ani din localitatea Sovizzo, provincia Vicenza, de la care a furat bijuterii de o valoare estimată de peste 30.000 de euro. Acel furt, totuși, nu fusese denunțat, mai scrie sursa citată.

În urma condamnării primite, pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Doina Statescu va trebui să plătească și daune cu o valoare inițială de 15.000 de euro către familia bătrânului Zordan, care între timp a murit, daune care ulterior este posibil să fie cuantificate de către judecător la o valoare mai mare.