VIDEO. Alarmă cu bombă în Italia. Materialul explozibil a fost detonat la fața locului

O alarmă cu bombă a fost semnalată vineri, 9 septembrie, la Milano, între via Albricci și via Larga, nu departe de Catedrala orașului (Duomo). Materialul explozibil a fost detonat la fața locului, informează Milano Today.

O parte din străzile din zonă au fost blocate din cauza prezenței unui pachet suspect lângă consulatul libanez.

Potrivit primelor informații, dispozitivul se afla în interiorul unei cutii de carton lipită cu bandă adezivă de o fereastră a agenției Moby, chiar lângă intrarea în consulat. Din cutie se puteau vedea ieșind niște fire și în apropiere erau mici baterii de tip AA.

Conținutul a fost aruncat în aer la fața locului de echipele de pirotehniști. Exploziile, controlate, au fost două, între orele 11.30 și 12.20.

Primul care a chemat pompierii ar fi fost un biciclist care a observat bateriile de lângă cutia lipită de exteriorul ferestrei agenției Moby.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Locul exact în care a fost găsit coletul se află la aproximativ o sută de metri de sediul Assolombarda, unde secretarul Partidului Democrat, Enrico Letta, este așteptat să participe la o întâlnire în cursul zilei de astăzi.

Alături de pompieri, au intervenit poliția de stat, carabinierii și poliția locală pentru gestionarea traficului. Strada a fost redeschisă după ora 12.30. VIDEO mai jos.