VIDEO | Alți doi tineri luați de viitură în Italia. Unul a rămas agățat de crengile unui copac

Doi tineri au riscat să fie înghițiți de ape sâmbătă, 15 iunie, după ce au fost luați de curenții puternici ai râului Brenta, în apropiere de Padova.

Unul dintre aceștia a fost salvat în mod dramatic de pompieri, după ce s-a agățat de trunchiurile copacilor din apă.

brenta-soccorsi-1200x675

Incidentul a avut loc în jurul orei 14:00, când serviciile de urgență au primit un apel de ajutor pentru o persoană aflată în dificultate, agățată de un copac în apele râului Brenta, pe teritoriul comunei Fontaniva, în provincia Padova.

Echipele de salvare au reacționat prompt, fiind mobilizați pompierii din Cittadella, echipa SAF („Speleo Alpino Fluviali”) din Padova și un elicopter Drago 149 decolat din Veneția, având la bord scafandri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La sosirea pompierilor, unul dintre tineri reușise deja să ajungă pe mal și era în siguranță. Celălalt, însă, era încă agățat de un trunchi de copac, aproape de nivelul apei.

Pentru a-l salva, un scafandru s-a coborât din elicopter cu o funie, l-a prins și l-a dus în siguranță pe mal.

Tânărul ajuns pe mal a fost ulterior transportat la spital cu elicopterul care a aterizat pe marginea râului. Video mai jos:

Intervenția pompierilor s-a încheiat cu succes în jurul orei 16:00, fără ca vreunul dintre cei implicați să fi suferit răni grave, ci doar o mare sperietură.

Din primele investigații reiese că cei doi încercaseră să traverseze râul, dar au fost luați de curenții puternici.

Protecția Civilă emisese un avertisment meteo de cod galben pentru Basso Brenta-Bacchiglione și Fratta Gorzone în Veneto.

Imaginile surprinse în timpul operațiunii de salvare sunt cutremurătoare și amintesc de tragedia recentă de pe râul Natisone, unde trei tineri români au fost luați de ape înainte de a putea fi salvați.

Această nouă intervenție subliniază încă o dată pericolele pe care le reprezintă râurile învolburate și importanța respectării avertismentelor de vreme severă.