VIDEO. Alunecări de teren în Sicilia. Vremea rea continuă să provoace pagube și teamă în rândul populației

Vremea rea ​​continuă să provoace daune în Sicilia. La Sciacca, în provincia Agrigento, au fost înregistrate alunecări de teren în urma ploilor abundente. Mai multe mașini au fost distruse și unele clădiri avariate.

În satul San Leone, noaptea trecută apa a ajuns în mai multe case după ce a inundat străzile. O casă veche, nelocuită, din centrul istoric al localității, s-a dărâmat din cauza ploilor abundente.

În Menfi și Sciacca situația a fost cea mai gravă. În Menfi douăzeci de familii au fost evacuate de protecția civilă. Sala de sport a fost și ea inundată. În zona Saccense, așa cum s-a întâmplat în 2016, multe tronsoane de stradă s-au surpat din cauza ploii. Unele autoturisme au fost înghițite de pământ. Din fericire nimeni nu era la bord.

Sciacca a suferit cele mai mari pagube, din cauza revărsării râului Cansalamone care a făcut mai multe zone impracticabile și a izolat raioanele Raganella, Sovareto și Carcossea, informează La Repubblica.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timp ce Protecția civilă a emis cod portocaliu de vreme rea până în această seară, cu atenție deosebită asupra provinciilor Palermo și Agrigento, zona Trapani este însă cea care înregistrează cea mai critică situație, scrie sursa citată.

Râul San Bartolomeo a ieșit din matcă, iar situația este critică în zona Castellammare del Golfo. Fluxul de apă noroioasă care a invadat lacul Poma a făcut necesară închiderea purificatorului de apă Partinico (provincia Palermo).

La Agrigento autoritățile au cerut cetățenilor să nu iasă din casă: „Situația este una periculoasă!”

În Lascari unele case au fost evacuate din cauza inundațiilor. „Ne este frică de apa care se revarsă la fiecare ploaie – a spus Giovanna Moscarelli, locuitoare din Lascari – casele noastre sunt inundate. La fiecare ploaie tremurăm.”

Traficul este blocat pe șoseaua 113, lângă Alcamo, între kilometrul 335 și kilometrul 336, din cauza carosabilului inundat.

Ploaia abundentă a inundat ieri autostrada A29, care a fost închisă circulației atât în direcția Mazara del Vallo, cât și spre Palermo, între nodurile Salemi și Alcamo Ovest. Autostrada a fost redeschisă după ora 21:00. Unele străzi rămân în continuare inaccesibile.

Școlile sunt închise astăzi în Salemi și Castellammare del Golfo.