VIDEO | Angelina Mango a câștigat Sanremo 2024

Angelina Mango a câștigat Festivalul de la Sanremo 2024 cu piesa „La noia”, impunându-se în fața concurenților și marcând o victorie semnificativă pentru artistele femei după o pauză de 10 ani de când nu mai câștigase o femeie, ultima fiind Arisa.

La doar 22 de ani, Angelina Mango, originaria din Laganegro (Basilicata) a obținut primul loc cu un procent impresionant de 40.3% din preferințele totalizate ale celor trei jurii: televot, Sala Stampa (jurnaliști și critici) și juriul radiourilor.

photo_2024-02-11_10-23-11

Următoarele poziții au fost ocupate de Geolier, cu piesa „I p’ me, Tu p’ te”, pe locul doi, Annalisa cu „Sinceramente” pe locul trei, Ghali și „Casa mia” pe patru, iar Irama cu „Tu no” pe cinci.

Pe lângă triumful în competiție, Angelina Mango a fost recompensată și cu Premiul Giancarlo Bigazzi pentru cea mai bună compoziție muzicală.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În timpul unei serate dedicate coverurilor, interpretarea ei a piesei „La rondine”, a obținut o ovatie în picioare din partea publicului de la Ariston, un moment emoționant pentru artistă.

Fiica lui Pino Mango și Laura Valente, Angelina a mulțumit, vizibil emoționată, orchestrei, lui Amadeus, Fiorello, echipei sale și familiei pentru sprijinul lor.

Prezența ei pe scena de la Ariston a fost nu doar o demonstrație a talentului ei muzical, ci și o confirmare a popularității sale crescânde, subliniată de succesele din anul precedent.

În 2023, a devenit una dintre revelațiile muzicale ale anului, cu patru discuri de platină, două de aur și un turneu sold-out în cluburi. VIDEO mai jos.