VIDEO | Aterizare palpitantă pe unul dintre cele mai periculoase aeroporturi din Europa

O filmare cu un avion de pasageri care trece la doar câţiva metri pe deasupra turiştilor pe o plajă din Grecia a fost publicată pe rețelele de socializare stârnind interesul utilizatorilor. Imaginile au fost surprinse pe insula Skiathos, într-o zonă unde oamenii de rând, dar şi pasionaţii de aviaţie se adună de obicei pentru a vedea de aproape cum aterizează avioanele.

Pe aeroportul respectiv au loc deseori astfel de aterizări palpitante, pista este extrem de scurtă şi curenţii puternici de aer fac aterizarea dificilă. Conform Corriere della Sera, aeroportul din Skiathos ar fi unul dintre cele mai periculoase din Europa.

După cum se poate vedea în videoclipul de mai jos, avionul – un Airbus A320neo de la compania aeriană Wizz Air – aterizează trecând foarte aproape de turiștii de pe plajă și de pasionații de aviație și de senzații tari care fac fotografii sau filmează cu telefoanele.

Potrivit presei locale, este chiar „cea mai joasă aterizare efectuată vreodată pe un aeroport”. Pista scurtă și apropierea de stradă, de fapt, au făcut din acest aeroport o destinație populară pentru „planespotters”, iubitorii de aterizări palpitante. Evident că pericolele nu lipsesc, în trecut mai multe persoane au fost rănite, „măturate” practic de curentul de aer generat de avioanele în aterizare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cezar Osăceanu, pilot cu peste 16.000 de ore de zbor, acumulate în 40 de ani de pilotaj, a declarat pentru Observator: Trebuie să înţelegem că e interesant să asişti la o aterizare atât de aproape dar efectul pe care îl are asupra organismului uman suflul motoarelor este greu de comparat şi produce foarte multe accidente. Numai când îl simţi pe pielea ta, când te dă de-a dura zeci de metri, când îţi trimite toate pietrele în cap şi aşa mai departe atunci înţelegi că nu ai voie să stai acolo.

@rotalianul