VIDEO | Un avion cu 173 de persoane la bord a ieșit de pe pistă după trei tentative eșuate de aterizare

Un avion Airbus A33O a, la bordul căruia se aflau 173 de persoane, a ieșit de pe pistă în timpul aterizării pe aeroportul Cebu din Filipine, în seara zilei de duminică, 23 octombrie 2022.

Accidentul s-a petrecut după ce avionul a încercat de trei ori să aterizeze pe pistă, dar a eșuat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Avionul care a ieșit de pe pistă. Foto: Mar Lony / Facebook

La bordul aeronavei, deținută de compania Korean Air și care venea de la Seul, Coreea de Sud, se aflau 162 de pasageri și 11 membri ai echipajului de zbor.

Avionul s-a oprit la circa 300 de metri distanță de pistă.

Avionul decolase din Seul la ora locală 19:20, iar în jurul orei 22:00 – ora locală din Filipine – piloții au fost informați că pe aeroportul Cebu se vor confrunta cu furtuni și nori la mică înălțime.

La ora 22:12, piloții zborului Korean Air 631 au efectuat o primă tentativă de aterizare, dar au fost nevoiți să anuleze coborârea când se aflau deja la circa 40 de metri altitudine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La circa 15 minute după aceea, o nouă încercare eșuată de aterizare a avut loc, piloții find nevoiți și de această dată să anuleze coborârea și să ridice aeronava spre cer înainte de ajunge la sol.

La ora 17:08, aeronava Airbus A330 a efectuat a treia tentativă de aterizare în siguranță și a atins solul, dar piloții nu au reușit să reducă viteza înainte de a ajunge la marginea pistei.

Astfel, avionul a ieșit de pe pistă și s-a oprit pe spațiul verde, la circa 300 de metri distanță de marginea pistei.

În urma impactului cu solul, roțile anterioare ale aeronavei s-au rupt, iar avionul a ajuns cu partea din față în pământ, după cum se poate observa și materialul video de mai jos.

- Continuarea după publicitate -

Din fericire, niciuna dintre persoanele de la bord nu a fost rănită, cu excepția unor zgârieturi ușoare suferite de unele dintre ele.

Keehong Woo, președintele Korean Air, și-a cerut scuze pentru accident, printr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al companiei, și a asigurat că va fi efectuată o anchetă detaliată în acest caz.

Conducerea aeroportului Cebu din Filipine în schimb a anunțat că aeroportul va rămâne închis până la miezul nopții de luni, 24 octombrie 2022 și că autoritățile lucrează pentru a relua zborurile cât mai curând posibil.

Zeci de avioane sunt blocate momentan în aeroportul filipinez, din cauza imposibilității de a decola.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20