VIDEO | Avion reparat cu bandă adezivă în Italia. „Peticit în mod scandalos!”

O pată vizibilă de bandă adezivă pe fuzelajul unui avion plin cu pasageri care tocmai aterizase la Roma, a generat controverse. Scena a fost documentată miercuri dimineața, 2 iulie, de Mauro Pili, jurnalist la L’Unione Sarda.

După ce debarcat din avion, Mauro Pili a observat că acesta era lipit cu bandă adezivă și a scris un postare indignată pe Facebook: „Ne tratează ca pe o colonie din lumea a treia. Nu mi s-a mai întâmplat să zbor cu un avion reparat cu bandă adezivă!”.

Jurnalistul a explicat apoi: „Astăzi dimineață, la ora 7:20, plecând spre Roma de la Cagliari, nimeni nu a observat nimic, din cauza îmbarcării din tunel.

photo_2023-08-03_11-13-24
Avion peticit cu bandă adezivă în Italia. Sursa foto: Captură video

La sosirea la Fiumicino, am descoperit că am călătorit cu un avion, prezentat ca fiind din 2021, dar de fapt peticit în mod scandalos! Evident – a concluzionat – un avion destinat rutei de la și către Sardinia! Vor spune că totul este în regulă. Și sunt cei care cred asta! Și toți tac!”.

photo_2023-08-03_11-13-28
Avion peticit cu bandă adezivă în Italia. Sursa foto: Captură video

Compania Ita Airways a venit cu o replică promptă: „Intervenția de întreținere respectă standardele”. Reprezentanții companiei au declarat:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ita Airways operează întotdeauna în conformitate cu standardele de securitate impuse de autoritățile competente și cu respect total pentru pasagerii săi și personalul de bord. Intervenția de întreținere a fost necesară pentru a face față temporar zgomotului produs de un panou.

Această acțiune a fost efectuată conform manualului aprobat de producător, care prevede în astfel de cazuri utilizarea unei benzi adezive metalice specifice pentru utilizare aeronautică (high speed tale adhesive film tape – aluminium foil).

În cazul specific al zborului AZ1588, care opera ruta Cagliari-Roma Fiumicino – explică compania aeriană – avionul funcționa perfect și a decolat de la Cagliari la 7.21, aterizând la Fiumicino la 8.14, cu 9 minute înainte de ora programată, fără a prezenta probleme tehnice.

Ita Airways nu are avioane dedicate doar anumitor rute, dar folosește propriile aeronave în funcție de nevoile operative dictate de acoperirea întregii rețele, cu mențiunea că avioanele utilizate pe rutele de continuitate teritorială de la și către Sardinia respectă cerințele impuse de Decretul Ministerului Infrastructurii și Transporturilor.

Este specificat – conchid cei de la Ita Airways – că zborul AZ1588 a fost operat cu un Airbus A320 cu livery celebrativ ‘Born in 2021′, creat de Ita Airways pentru a sărbători începerea operațiunilor de zbor, care a avut loc pe 15 octombrie 2021″. VIDEO mai jos: