VIDEO. „Badantă” româncă arestată în Italia, bătea bătrâna pe care trebuia s-o îngrijească

O femeie română în vârstă de 56 de ani care muncea în Italia ca îngrijitoare în localitatea Cava de’ Tirreni din provincia Salerno a fost arestată de carabinieri miercuri, 2 octombrie 2019, pentru rele tratamente și amenințări aplicate bătrânei pe care era plătită să o îngrijească.

Ancheta a pornit inițial de la semnalările vecinilor bătrânei care era asistată de femeia română și care locuia în aceeași casă cu pensionara. Pentru a demonstra violențele la care bătrâna era supusă de „badanta” sa, carabinierii au instalat camere de supraveghere video ascunse, reușind astfel să o surprindă pe femeia română în timp ce lovea persoana asistată.

- Continuarea după publicitate -

Din înregistrările video publicate de anchetatori se poate vedea clar cum îngrijitoarea o lovea fără milă pe bătrâna de 95 de ani, care era invalidă, cu probleme mentale și care nu avea capacitatea de a povesti familiei despre chinurile la care este supusă. Femeia română a fost arestată și închisă în penitenciarul din Fuorni (Salerno).

„Cunosc bine această bătrână maltratată de această nenorocită… săraca Carmela… sper că acum este bine… eu am lucrat în locul acestei nenorocite anul acesta două luni… iunie și iulie… toți vecinii îmi spuneau că acele două luni au fost ca o vacanță de vis pentru Carmela! Nenorocita asta (îngrijitoarea arestată – n.r.) merită să stea în pușcărie până la adânci bătrâneți!”, scrie pe Facebook o conațională care se pare că o cunoaște pe femeia inculpată.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit aceleiași femei, îngrijitoare arestată se numește Ana și a dat-o afară din casa bătrânei pe conaționala sa, deși nu specifică motivul pentru care a făcut asta.

„O nenorocită. Acum când am fost m-a dat afară din casă… Am stat la fete trei zile”, mai spune femeia care a înlocuit-o în această vară pe românca arestată.

„O nenorocită. Dacă nu poate să stea sau nu are răbdare, putea să se ducă acasă”, scrie o altă româncă la aceeași postare.

- Continuarea după publicitate -

„Jigodiii și pentru astfel de dizgratiate suferim noi…”, adaugă o altă femeie.

„Bine că au reușit să o prindă!! Bravooooo. Din cauza lor suntem hulite peste tot !!”, mai spune o româncă.