VIDEO | Bătaie între șapte pasageri la bordul unui avion Ryanair. Aeronava a efectuat o aterizare de urgență

Pasagerii unui zbor Ryanair au fost martorii unei scene incredibile când o încăierare a izbucnit la bord, forțând avionul să devieze cursul și să efectueze o aterizare de urgență.

Incidentul a avut loc pe un zbor care a decolat în jurul orei 08:00 de vineri, 19 ianuarie, de pe aeroportul Londra Luton din Marea Britanie și urma să aterizeze la ora 12:15 în localitatea spaniolă Lanzarote din Insulele Canar.

Turbulențele au început când avionul se afla deasupra Portugaliei. O altercație între pasageri a escaladat rapid, depășind capacitatea asistenților de zbor de a controla-o.

Această situație a determinat comandantul să redirecționeze aeronava către regiunea portugheză Algarve, unde a solicitat permisiunea de a efectua o aterizare de urgență.

Avionul a aterizat la aeroportul Faro în jurul orei 10:50 de vineri, 19 ianuarie, intervenția poliției fiind imediată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Autoritățile portugheze au confirmat implicarea a șapte pasageri în altercație, dintre care unul a fost arestat pentru rezistență față de polițiști.

Toți cei implicați sunt cetățeni britanici. Unul dintre bărbați a fost evacuat cu forța din avion de aproximativ o duzină de ofițeri de poliție portughezi, în timp ce ceilalți pasageri priveau uimiți, așa cum se poate vedea în video de mai jos.

Un pasager, care a filmat incidentul, a relatat pentru Daily Mail că totul a început cu un grup de bărbați aparent beți, care deranjau unele pasagere. Situația a degenerat rapid de la cuvinte la insulte și apoi la violență fizică.

„Când lucrurile au început să scape de sub control, unul dintre însoțitorii de zbor a încercat să intervină și a ajuns să fie și el implicat”, a declarat martorul.

După anunțul pilotului privind aterizarea de urgență în Portugalia, haosul la bord nu s-a diminuat, chiar și după aterizare și sosirea poliției portugheze.

Unul dintre cei mai agitați implicați în încăierare a fost îndepărtat cu forța de poliție, care a trebuit să-l imobilizeze. Restul grupului a fost, de asemenea, dat jos din avion.