VIDEO. Biserică arsă din temelii în România în duminica Floriilor

Biserica de lemn din Borșa, Maramureș, a fost mistuită de flăcări în duminica Floriilor. Incendiul a necesitat intervenția a două echipaje de pompieri și unul SMURD. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş, Oana Alexa Gonczi, a anunțat că nu au fost înregistrate victime umane.

photo_2023-04-09_16-13-42

Pompierii maramureșeni au fost ajutați în intervenție de o echipă de intervenție de la ISU Bistrița-Năsăud, a anunțat Antena 3.

În total, două echipaje de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Borşa și un echipaj din cadrul Secției Vișeu de Sus au intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit la biserica din lemn din Borşa Complex. De asemenea, un echipaj medical SMURD a fost prezent la fața locului.

„Până în acest moment nu au fost înregistrate victime umane”, a declarat Oana Alexa Gonczi. Video mai jos:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Biserica de lemn din Borșa era o biserică ortodoxă și făcea parte din patrimoniul cultural național. În ciuda intervenției prompte a pompierilor, lăcașul de cult nu a putut fi salvat și a fost mistuit de flăcări. Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea incendiului.