VIDEO. Biserică făcută scrum în timpul slujbei de duminică. Zeci de persoane au fost evacuate

O biserică din Constanţa a luat foc duminică, 28 august, în jurul orei 11:00, în timpul slujbei. Mai mulți oameni se aflau în interior și afară, în imediata apropiere. O persoană a încercat să stingă focul, dar a suferit arsuri și alte două au avut atacuri de panică.

Focul s-a extins și la un bloc aflat în apropiere, iar 11 apartamente au fost distruse de foc şi fum, informează Digi24.

Un număr de 30 de credincioşi au fost evacuaţi de jandarmi din lăcaşul de cult cuprins de flăcări, iar 15 locatari ai blocului din vecinătate s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) este vorba de o biserică din lemn, din cartierul Tomis Plus, una de mici dimensiuni, o locație provizorie până când biserica mai mare care se construiește alături va fi gata.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Preotul crede că incendiul a izbucnit din cauza instalației electrice. „Eram în altar și deodată am văzut focul care a izbucnit la intrarea în biserică”, a declarat el pentru TVR. Pompierii au scos din lăcaşul de cult 11 butelii de aragaz.

„Eu am fost prima care am dat telefon la 112”, a spus o femeie. „Eram pe terasă și din bucătărie am văzut cum a ieșit un val de fum și din urma fumului au ieșit flăcările.”

Biserica se întindea aproximativ 500 de metri pătrați și a ars în totalitate.

Locatarii apartamentelor distruse de flăcări sunt revoltați că avertismentele lor au fost ignorate de autorități:

„Aveau cablurile întinse pe gard. Eu am anunțat autoritățile de nu știu câte ori. În afara de asta, aprindeau lumânări în interior, construcția fiind de lemn”, a spus unul dintre ei.

„Noi am făcut de nenumărate ori sesizări la poliție, la Secția 2. Mă așteptăm să se întâmple într-o zi chestia asta. O să dau în judecată biserica, după aia Secția 2 că nu a luat nicio măsură pentru treaba asta”, a precizat un altul.

Flăcările au fost violente, cu mari degajări de fum. Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, „deocamdată, o singură pacientă, de 45 de ani, are arsuri gradul unu pe antebraţ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean”.