VIDEO. Biserică făcută scrum în timpul slujbei de duminică. Zeci de persoane au fost evacuate

O biserică din Constanţa a luat foc duminică, 28 august, în jurul orei 11:00, în timpul slujbei. Mai mulți oameni se aflau în interior și afară, în imediata apropiere. O persoană a încercat să stingă focul, dar a suferit arsuri și alte două au avut atacuri de panică.

Focul s-a extins și la un bloc aflat în apropiere, iar 11 apartamente au fost distruse de foc şi fum, informează Digi24.

- Continuarea după publicitate -

Un număr de 30 de credincioşi au fost evacuaţi de jandarmi din lăcaşul de cult cuprins de flăcări, iar 15 locatari ai blocului din vecinătate s-au autoevacuat sau au fost scoşi din imobil de pompieri.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) este vorba de o biserică din lemn, din cartierul Tomis Plus, una de mici dimensiuni, o locație provizorie până când biserica mai mare care se construiește alături va fi gata.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Preotul crede că incendiul a izbucnit din cauza instalației electrice. „Eram în altar și deodată am văzut focul care a izbucnit la intrarea în biserică”, a declarat el pentru TVR. Pompierii au scos din lăcaşul de cult 11 butelii de aragaz.

„Eu am fost prima care am dat telefon la 112”, a spus o femeie. „Eram pe terasă și din bucătărie am văzut cum a ieșit un val de fum și din urma fumului au ieșit flăcările.”

Biserica se întindea aproximativ 500 de metri pătrați și a ars în totalitate.

Locatarii apartamentelor distruse de flăcări sunt revoltați că avertismentele lor au fost ignorate de autorități:

- Continuarea după publicitate -

„Aveau cablurile întinse pe gard. Eu am anunțat autoritățile de nu știu câte ori. În afara de asta, aprindeau lumânări în interior, construcția fiind de lemn”, a spus unul dintre ei.

„Noi am făcut de nenumărate ori sesizări la poliție, la Secția 2. Mă așteptăm să se întâmple într-o zi chestia asta. O să dau în judecată biserica, după aia Secția 2 că nu a luat nicio măsură pentru treaba asta”, a precizat un altul.

Flăcările au fost violente, cu mari degajări de fum. Conform Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa, „deocamdată, o singură pacientă, de 45 de ani, are arsuri gradul unu pe antebraţ şi a fost transportată la Spitalul Judeţean”.