VIDEO | Bloc prăbușit în Italia. Pompierii caută supraviețuitori în mormanul de moloz

Un edificiu cu trei etaje, situat în centrul istoric al orașului Torre del Greco de lângă Napoli, s-a prăbușit duminică dimineață, 16 iulie, în jurul orei 11:30.

Potrivit informațiilor, până la această oră trei persoane au fost scoase în viață de sub dărâmături, în timp ce pompierii continuă să caute supraviețuitori în mormanul de moloz. O tânără în vârstă de 19 ani transferată la Ospedale del Mare.

Doi trecători care se aflau în zonă au fost răniți. O fetiță a fost internată la spitalul de pediatrie Santobono din Napoli, informează La Repubblica.

Blocul respectiv se afla pe Corso Umberto , mai exact pe Vico Pizza. Cinci echipe de pompieri au fost mobilizate rapid la locul prăbușirii.

De asemenea, au fost activate echipele USAR (Urban Search and Rescue), specialiști în căutare și salvare în situații de urgență de acest gen.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Locuitorilor li s-a recomandat să nu aglomereze străzile din centrul orașului, pentru a nu îngreuna operațiunile de salvare.

photo_2023-07-16_13-30-27

Circulația a fost întreruptă într-o zonă largă în jurul locului prăbușirii, în încercarea de a permite intervenția eficientă a forțelor de salvare.

Operațiunile de căutare sunt în plină desfășurare, cu echipele de pompieri și salvatori scotocind prin dărâmături în căutarea eventualelor victime rămase sub resturile clădirii.

Printre locuitorii clădirii se numără și o familie cu un bebeluș de câteva luni. Ipoteza este că la originea prăbușirii există o scurgere de gaz. VIDEO mai jos:

Distribuie acest articol