VIDEO | Cinci români arestați în Italia, jefuiau șoferii de TIR în parcări

Cinci cetățeni români, membri ai unei grupări infracționale specializați în jafuri și furturi din TIR-urile parcate în diferite zone din nordul Italiei, au fost arestați marți, 9 februarie 2019, în urma unei anchete efectuate de carabinierii din Cassano d’Adda. Alți șapte membri ai grupării au fost arestați în luna decembrie a anului trecut, scrie Milano Today.

Potrivit sursei citate, ancheta a fost deschisă în urma unui jaf petrecut în localitatea Basiano, la data de 31 august 2020, lângă o companie de logistică. Cu acea ocazie, gruparea a furat zeci de bidoane cu ulei pentru motor în valoare totală de circa 30 000 de euro.

Conform anchetatorilor, însă, banda de infractori ar fi responsabilă în total de cinci furturi și trei jafuri, efectuate între lunile august și octombrie 2020, asupra unor TIR-uri parcate în diferite localități din nordul Peninsulei. În două dintre jafuri, banda a sechestrat șoferii automarfarelor, aceștia fiind abandonați apoi într-o zonă industrială din Liscate.

De asemenea, la data de 12 septembrie 2020, carabinierii au oprit în localitatea Segrate un tânăr român de 22 de ani care conducea o furgonetă plină cu computere și monitoare în valoare totală de 600 000 de euro, care tocmai fuseseră furate dintr-un TIR parcat în localitatea Cavenago Brianza (provincia Monza e Brianza). Investigatorii au dovezi că cei cinci infractori români arestați în această dimineață au fost implicați și ei în acel jaf, precum și într-un furt dintr-un TIR parcat în Liscate, efectuat la data de 30 octombrie 2020.

Ceilalți șapte membri ai grupării, patru români și trei ecuadorieni, au fost arestați la data de 3 decembrie 2020 la Milano și Settimo Milanese. Aceștia sunt considerați responsabili de un jaf petrecut la Treviglio, în provincia Bergamo, și au fost găsite în posesia lor, într-un depozit din Settimo Milanese, diferite aparate electrocasnice și alte bunuri furate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20