VIDEO. Un copil român a impresionat în Franța juriul de la „The Voice Kids”

Florian, un băiețel de numai 9 ani, originar din România, dar care locuiește în localitatea  Nontron (departamentul Dordogne din Aquitania) din Franța, a impresionat juriul la emisiunea „The Voice Kids” difuzată sâmbătă, 10 septembrie, pe TF1. Florian s-a prezentat la concurs îmbrăcat cu o frumoasă cămașă tradițional românească.

El ales să continue concursul în echipa unui alt tânăr din Périgord (o regiune naturală și o fostă provincie a Franței, care corespunde aproximativ cu actualul departament Dordogne), cunoscutul cântăreț și chitarist Kendji Girac în vârstă de 26 de ani, informează France bleu.

Ajuns pe scenă cu fața la cele patru scaune întoarse ale juraților reveniți pentru audierile nevăzute din cadrul programului „The Voice Kids” (difuzat pe TF1 în prime time), Florian a interpretat melodia „SOS d’un terrien en détresse”.

Aceasta este o piesă muzicală foarte dificilă care a fost compusă și cântată prima dată de muzicianul Daniel Balavoine, decedat în 1986 la numai 34 de ani în Republica Mali (vestul Africii).

Piesa a fost preluată de regretatul cântăreț Grégory Lemarchal, care a decedat în anul 2007 la numai 24 de ani, după o complicație apărută în timp ce aștepta să facă un transplant pulmonar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda istoriei sale mai puțin fericite, alegerea acestei melodii a fost foarte inspirată pentru Florian, fapt dovedit de cele două scaune care s-au întors cu fața spre micuțul nostru conațional.

Sosit în Franța împreună cu părinții săi acum doi ani, băiatul și-a urmat mama, care este medic generalist în Nontron. Performanța sa este cu atât mai excepțională, cu cât el vorbește perfect limba franceză după numai doi ani petrecuți aici, ceea ce i-a ușurat mult interpretarea melodiei alese pentru concurs.

El cântă de la vârsta de patru ani și a participat la numeroase concursuri de canto, în special în România, unde a câștigat multe concursuri regionale și naționale.

Mândru că este român, Florian s-a prezentat pe scenă purtând o ie tradițională românească, care a fost realizată manual de bunica sa. Un talisman norocos? Se pare că da!

- Continuarea după publicitate -

În orice caz, doi dintre cei patru jurați ai concursului au apăsat pe buton pentru a-și întoarce scaunele, acțiune sinonimă cu calificarea sa în etapa următoare a concursului. Iar pe rețelele de socializare, toți locuitorii din Périgord l-au apreciat vizibil.

Din cei patru jurați, Louane și Patrick Fiori au rămas cu spatele, dar Julien Doré și mai ales Kendji Girac s-au întors. Florian a ales, evident, echipa lui Kendji și va continua aventura în compania lui.

Dar atenție, el a avertizat deja jurnaliștii de la „France Bleu Périgord” cu o zi înainte de spectacol: cântatul este pasiunea lui, dar va deveni medic. Ca și mama lui care a urmărit din culise interpretarea fiului său vizibil emoționată, fără să scoată în cuvânt și cu lacrimile șiroindu-i pe obraji. Era și  firesc, cu așa un băiat frumos și talentat. Felicitări Florian și mult succes în continuare!

@rotalianul