VIDEO. Durere de nedescris în Italia, la înmormântarea lui Robert, tânărul român mort într-un accident de muncă

Astăzi, 1 iunie, în biserica comunității ortodoxe române din Ferrara, au avut loc funeraliile lui Robert Cosmin Pricopi, tânărul care și-a pierdut viața la doar 20 de ani într-un accident de muncă la depozitul de deșeuri Crispa din Jolanda di Savoia (Emilia-Romagna), informează Gazzetta di Modena.

Captură de ecran 2023-06-01 195214
Captură din video realizat de Filippo Rubin

Robert, împreună cu alți doi muncitori români, a căzut de pe o platformă de ridicare în timp ce lucra pe acoperișul unei hale. Alături de el era tatăl său, în vârstă de 48 de ani, care a supraviețuit și Ionel Costin, de 50 de ani, care a decedat după aproape zece zile în spital.

Sala bisericii a fost plină de prieteni și apropiați ai familiei Pricopi, toți vizibil afectați de această pierdere prematură.

Deși încă este internat în secția de ortopedie, în urma aceluiași tragic incident, tatăl lui Robert a fost prezent la ceremonie, pentru a-și lua rămas-bun de la fiul său.

Captură de ecran 2023-06-01 195147
Captură din video realizat de Filippo Rubin

Un videoclip emoționant cu momentele cele mai fericite din viața scurtă, dar plină de bucurie a lui Robert a fost proiectat în timpul ceremoniei. Imaginile, puse într-un video realizat de Filippo Rubin, au redat viața liniștită și fericită pe care tânărul a trăit-o alături de familia sa.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Accidentul a avut loc pe 15 mai. Impactul a avut consecințe grave pentru conaționalii noștri. Cosmin Robert Pricopi, după ce a fost transportat cu elicopterul la Spitalul Maggiore din Bologna și-a petrecut ultimele ore din viață în secția de Terapie intensivă. El a fost declarat mort în noaptea dintre marți și miercuri, 17 mai.

Și starea lui Ionel Costin a fost încă de la început deosebit de gravă. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Cesena, unde a decedat după 10 zile de la accident.

Al treilea muncitor, în vârstă de 48 de ani, a fost transportat la spitalul din Cona. El este tatăl lui Cosmin Robert Pricopi și singurul care a supraviețuit acestui accident nefericit.

Patru persoane sunt cercetate în acest caz. Pe 9 iunie, procurorul responsabil cu ancheta va conferi inginerului Massimo Rizzati sarcina expertizei tehnice, care va trebui să constate cauzele desprinderii platformei.

Mai jos, un video emoționant de la funeraliile lui Robert Cosmin Pricopi, cu imagini filmate de fotograful italian Filippo Rubin (www.fotorubin.com):