VIDEO | Explozie puternică în Italia: Doi soți morți și o tânără gravidă în stare foarte gravă

Explozia s-a petrecut în jurul orei 14:40 de astăzi, 27 octombrie 2022, în localitatea italiană Lucca, provincia cu același nume din Toscana, și a dus la moartea a două persoane.

Potrivit publicației locale Lucca in Diretta, o a treia persoană a fost extrasă în viață de sub dărâmături, fiind vorba de o tânără gravidă în a 31-a săptămână de sarcină.

Din primele informații reiese că explozia ar fi fost provocată de o scurgere de gaz care a distrus complet clădirea în care locuiau două familii: una compusă din trei persoane, iar cealaltă din două persoane și cu a treia care este așteptată să vină pe lume, dacă mama trece cu bine peste această grea încercare.

Două dintre persoanele care locuiesc în acea clădire nu se aflau acasă la acea oră, dar celelalte trei au fost prinse sub dărâmături și două dintre ele au murit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Potrivit sursei citate, este vorba de un bărbat de 60 de ani și o soția sa în vârstă de 55 de ani, ambii decedați, în timp ce cea de-a treia victimă, o femeie de 26 de ani, gravidă, a fost scoasă în viață de sub dărâmături și transportată în stare gravă la spital.

Fiica celor doi soți morți era la școală la acea oră și a scăpat cu viață, din fericire, dar a rămas orfană. Soțul femeii gravide, în schimb, era plecat la muncă și a scăpat și el teafăr.

În explozie, mai scrie Lucca in Diretta, a fost implicat și un camion care avea la bord două persoane, ajunse și acestea la spital, una cu o traumă craniană și cealaltă cu câteva răni ușoare.

O cățelușă și un câine ciobănesc german au fost scoase în viață de asemenea de sub zidurile clădirii.

„Am auzit o bubuitură puternică, aproape asurzitoare. Am ieșit afară speriați și am văzut un scenariu groaznic, cu adevărat impresionant”, au declarat vecinii victimelor.

Pompierii continuă să facă verificări sub dărâmături pentru a se asigura că nu mai sunt și alte persoane rămase îngropate.