Video: Incendiu devastator, casa părinților unei românce din Italia a ars din temelii

O tânără română din Italia trece în aceste momente printr-o adevărată dramă, casa părinților ei din comuna Stânceni, județul Mureș, a ars din temelii în dimineața zilei de duminică, 5 ianuarie. Părinții, precum și familia unui frate care locuia împreună cu aceștia, au rămas pe drumuri în toiul iernii.

Roxana Ana Moldovan are 27 de ani și de aproape 4 locuiește la Faggiano, o fracțiune a localității Sant’Agatha de’ Goti din Campania. Este căsătorită și are un băiețel de 2 anișori, iar în prezent nu lucrează nicăieri. Duminică a aflat cu stupoare că un incendiu a transformat gospodăria părinților ei în scrum. Casa în care locuiau tatăl în vârstă de 50 de ani și mama de 47, muncitori cu ziua prin sat, a ars în urma unui incendiu cauzat ori de instalația electrică, ori de vreo sobă defectuoasă, nu a știut încă să ne spună cu exactitate.

În momentul izbucnirii incendiului, în casa familiei Moldovan se aflau în total 8 persoane. Alături de părinți era băiatul acestora care momentan locuiește tot acolo, împreună cu soția și fetița lor de numai 8 luni, precum și alte rude care rămăseseră să înnopteze la ei. Din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești, doar pagube materiale însemnate care au lăsat pe drumuri două familii în toiul iernii.

 

Sursa video: Ardeal News

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Atât părinții Roxanei, cât și fratele cu soția și fetița de 8 luni, au rămas fără un acoperiș deasupra capului. În aceste zile au găsit adăpost la o altă fiică de-a lor din sat, dar nu se știe pentru cât timp aceasta le va putea oferi ajutorul.

Casa familiei Moldovan după incendiu

Autoritățile de la Primăria comunei Stânceni le-au spus că doar la începutul primăverii, prin luna martie, îi pot ajuta cu ceva materiale pentru a-și construi din nou o casă, iar până atunci să se descurce toți după posibilități.

Pentru a-și ajuta părinții și fratele rămași pe drumuri în plină iarnă, Roxana Moldovan a inițiat o campanie de strângere de fonduri. Toți cei care doresc și au posibilitatea, pot dona aici, în cadrul campaniei „Avem nevoie de casă, ajutați-ne vă rugăm.”

De asemenea, se poate dona și în conturile:

  • RO73BTRLEURCRT0271986801 (SWIFT:BTRLRO22) – în euro;
  • RO26BTRLRONCRT0271986801 – în lei.

Conturile sunt deschise la Banca Transilvania pe numele Moldovan Floarea Daniela.

Distribuie acest articol