VIDEO | Înmormântarea fetelor ucise de tren în Italia. Tatăl și mama împietriți de durere

Zi de doliu în localitatea Castenaso, provincia Bologna, astăzi, vineri, 5 august, cu ocazia celebrării funeraliilor celor două surori lovite și ucise de tren duminică dimineața în gara din Riccione.

„Zburați liberi, îngeri frumoși și dulci, depinde de noi acum să dăm putere părinților voștri și celor care vă iubesc”, este unul dintre nenumăratele mesaje din cartea de condoleanțe de la intrarea în biserica Madonna del Buon Consiglio.

Pe lângă mesaje, flori, multe flori, îndeosebi floarea soarelui și trandafiri albi, pe sicrie și pe lateralele coridoarelor bisericii, un omagiu adus celor două suflete pure, Giulia (17 ani) și Alessia (15 ani), care au zburat mult prea devreme spre eternitate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Funeraliile și înmormântarea au avut loc în această dimineață, iar comunitatea din Castenaso a fost alături de tatăl Vittorio, mama Tania, sora Ștefania și de bunicile celor două fete. Primarul localității a proclamat doliu citadin. La ora 10.00 toți comercianții au coborât obloanele în semn de omagiu pentru Giulia și Alessia.

Mama Tania, sosită de la Bacău, a fost mereu alături, mână în mână, cu tatăl fetelor sale.

Slujba de înmormântare a fost oficiată de preoții parohi Don Giancarlo și Don Francesco. Pe lângă rude, prieteni, colegi, profesori sau simple cunoștințe, au mai fost prezenți primarul din Castenaso, Carlo Gubellini, primarul din Riccione, Daniele Angelini și primarul din Senorbì, Alessandro Pireddu, reprezentanți ai poliției, carabinierilor și prefecturii.

Mai jos, un video publicat de AGTW: