VIDEO | Italia: Sute de cadavre au ajuns în apele mării în urma unei alunecări de teren de lângă un cimitir

O alunecare de teren care a avut loc luni, 22 februarie 2021, lângă cimitirul din localitatea italiană Carmogli, provincia Genova, a făcut ca sute de cadavre să ajungă în apele mării, iar mai multe echipe de pompieri și scafandri se străduiesc în aceste ore să le recupereze. Potrivit Sky TG24, o mare parte din cimitirul aflat pe via Jacopo Ruffini din localitatea menționată mai sus a fost distrus.

Alunecarea de teren care a avut loc astăzi la Carmogli.

Totul s-a întâmplat la puțin timp după ora locală 15:00 de astăzi. În zonă se afla și o echipă de muncitori, dar aceștia au reușit să scape nevătămați. Alunecarea de teren a distrus și două capele care aveau în interior, de asemenea, câteva trupuri neînsuflețite.

Circa 200 de sicrie cu cadavre au ajuns astfel în mare, cimitirul fiind amplasat chiar pe marginea stâncilor de care se lovesc constant valurile, la o înălțime de 50 de metri față de nivelul mării. Cauza dezastrului, de fapt, se presupune că a fost chiar eroziunea stâncilor de sub cimitir, care au fost lovite de valuri tot mai puternice în ultimii ani.

Tino Revello, consilier pentru lucrări publice la primăria din Camogli, a explicat că zona era sub observație de ceva timp și că se lucrează la consolidarea stâncilor de sub cimitir.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„De asemenea, zona a fost închisă, deoarece s-au auzit zgomote ciudate în ultimele zile”, a spus Revello.

La fața locului au intervenit pompierii cu mai multe echipe de scafandri, bărci ale Gărzii de Coastă, precum și un elicopter al pompierilor. Unele dintre sicriele care au ajuns în mare au fost recuperate deja și duse în portul din Camogli, echipele de intervenție încercând să recupereze și restul cadavrelor.

Cu toate acestea, multe sicrie au rămas blocate pe stânci și pe pământul rămas în urma alunecării de teren, iar recuperarea lor a fost descrisă ca fiind „complicată”.

Distribuie acest articol