(VIDEO) Italia: weekend de septembrie cu zăpadă în stațiunile montane din Alpi

A sosit iarna deja în stațiunile montane din Alpi, mai exact, pe lanțul muntos Dolomiții din Italia, unde în acest weekend s-a așezat, într-un timp foarte scurt, un strat de zăpadă de 30 de centimetri, relatează ziarul La Repubblica.

Într-un video publicat de sursa citată, care a fost filmat cu o dronă, se poate observa cum zăpada a acoperit aproape în întregime zona muntoasă, situată la o cotă de circa 2.000 de metri altitudine, deși nu a trecut decât o săptămână de când lunile de vară s-au terminat și au început cele de toamnă.

În stațiunea Livigno de la granița cu Elveția, spectacolul zăpezii a fost și mai surprinzător, iar imaginile, care par că prevestesc Crăciunul, au devenit virale pe rețelele de socializare.

Aceste ninsori sunt datorate unui val de aer rece care a afectat mai ales nordul Italiei, estul Franței, Austria și Germania, dar și o parte din țările baltice. Meteorologii spun că de la mijlocul acestei săptămâni temperaturile vor crește din nou în Italia până la 30 de grade. În sud-estul Europei, inclusiv în România, temperaturile sunt potrivite sau chiar peste normalul perioadei.