(VIDEO) Italia: weekend de septembrie cu zăpadă în stațiunile montane din Alpi

A sosit iarna deja în stațiunile montane din Alpi, mai exact, pe lanțul muntos Dolomiții din Italia, unde în acest weekend s-a așezat, într-un timp foarte scurt, un strat de zăpadă de 30 de centimetri, relatează ziarul La Repubblica.

Într-un video publicat de sursa citată, care a fost filmat cu o dronă, se poate observa cum zăpada a acoperit aproape în întregime zona muntoasă, situată la o cotă de circa 2.000 de metri altitudine, deși nu a trecut decât o săptămână de când lunile de vară s-au terminat și au început cele de toamnă.

În stațiunea Livigno de la granița cu Elveția, spectacolul zăpezii a fost și mai surprinzător, iar imaginile, care par că prevestesc Crăciunul, au devenit virale pe rețelele de socializare.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Aceste ninsori sunt datorate unui val de aer rece care a afectat mai ales nordul Italiei, estul Franței, Austria și Germania, dar și o parte din țările baltice. Meteorologii spun că de la mijlocul acestei săptămâni temperaturile vor crește din nou în Italia până la 30 de grade. În sud-estul Europei, inclusiv în România, temperaturile sunt potrivite sau chiar peste normalul perioadei.

Distribuie acest articol