VIDEO. Un italian a creat în România un parc în stil toscan: „O oază de liniște și relaxare”

Un om de afaceri italian a creat în satul Banpotoc, din județul Hunedoara, un parc deosebit, în stil aristocrat, a transmis Observator.

Asemănător grădinilor din Toscana, parcul de vis îi întâmpină pe iubitorii de frumos cu sute de arbori şi arbuşti ornamentali, fântâni arteziene şi trandafiri de diverse culori.

Italianul a creat parcul respectiv special pentru nepoata sa și l-a denumit „I Giardini di Zoe” (Grădinile lui Zoe).

Giovanni Salvatelli a ajuns la Banpotoc în urmă cu 15 ani și a fost fermecat de bunătatea oamenilor și frumusețea peisajului. El a cumpărat inițial o casă și un hectar de teren, apoi, fără să aibă studii de peisagistică sau grădinărit, și-a dorit să-i ofere nepoțelei sale, Zoe, un loc de vis. De-a lungul anilor a adăugat alte bucăți de teren din jur, pe care a reușit să le cumpere, și în 2018 a deschis publicului parcul de 3,5 hectare, care este un adevărat Paradis.

„Ideea grădinii a fost aceea de a creea un spațiu pitoresc, ca și cum ai picta cu plante un tablou”, a declarat Giovanni pentru sursa citată. „O oază de liniște și relaxare”, a mărturisit un vizitator.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În mijlocul miilor de plante, arbori și arbuști ornamentali se află casa italianului, în armonie cu fântânile arteziene și obiectele de decor. Giovanni e fericit și mulțumit de ceea ce a reușit să creeze la Banpotoc, el s-a ghidat mereu în viață după principiul „am ceea ce am dăruit.”

Italianul mai are însă un plan: să creeze un labirint pentru nepotul său. „Îmi doresc să fac un labirint dreptunghiular, un spațiu mare, verde, cu umbră și scuaruri de flori, cu iazuri. Un peisaj asemănător cu cel din Parcul Sigurta din Italia sau cu Grădinile Nimfa.

Parcul botanic „I Giardini di Zoe” este deschis publicului, iar biletul de intrare costă 15 lei. Se poate vizita din luna martie până în luna decembrie.